Cees en Gré Prins-Reitsema 60 jaar getrouwd

05/08/2022

Burgemeester Don Bijl kwam op donderdag 4 augustus met een mooi boeket naar de Swazistraat in Weidevenne ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van Cees en Gré Prins-Reitsema. Cees (84) en Gré (84) leerden elkaar kennen, zoals meestal toentertijd, tijdens een dansavond in Zaandam en gingen er, nadat zij op 26 juli 1962 in het huwelijksbootje zijn gestapt, ook wonen. Drie jaar geleden kwamen ze naar Purmerend. Lekker rustig, alles gelijkvloers, leuk tuintje en redelijk dichtbij het winkelcentrum.

Cees is geboren in Scheveningen en verhuisde naar Zaandam, de geboorteplaats van Gré. Hij werkte als werktuigkundige bij onder andere metaalbedrijf Van der Linden en Gré heeft op kantoor gewerkt. De woning in Zaandam werd echter te groot en de vele trappen maakte het moeilijk voor Gré. Dochter Annemiek:” Ik woon al ongeveer 18 jaar in Purmerend en samen met de andere kinderen heb ik ze overgehaald om naar Purmerend te komen. Vader zag zo’n kleinere woning in een rustige buurt eerst niet zitten, ‘dat is iets voor oude mensen’ was hij van mening, maar we hebben ze toch zover weten te krijgen en nu hebben ze het erg naar hun zin.

Rustig aan
Cees is naast mantelzorger voor echtgenote Gré een beetje de klusjesman van de familie en lost altijd de technische problemen op. Meestal op de fiets en als het te ver is met de auto. Gré houdt van schilderen, borduren en kleding maken. Ze gaan ook regelmatig op stap naar bijvoorbeeld een tuincentrum. Cees verkeert nog in blakende gezondheid, maar Gré moet het een beetje rustig aandoen, mede door een eerdere ziekenhuisopname. Annemiek: “Met z’n tweeën blijven ze nog lekker in de running.”

De redactie van weidevenner.nl feliciteert het bruidspaar van harte met hun jubileum.   

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.