Calisthenics park Weidevenne al in gebruik

17/09/2019

Begin augustus meldde Weidevenner.nl dat er een Calisthenics park zou komen in Weidevenne en nu staat het er. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond, maar inmiddels is het park ontdekt, vooral door de jeugd, maar ook de eerste volwassenen zijn gesignaleerd.  Er wordt al enthousiast gesport en geklommen en het is een prachtige mogelijkheid om de spieren los te maken bij de parklopen. Vader Rogier Holtzer en zijn zoon Moos zijn al jaren bezig met deze buitensport en startten in 2018 een actie om na te gaan of een Calisthenics park in Weidevenne een optie zou zijn.

Ze zijn langs de deuren gegaan om handtekeningen te verzamelen en startten een Facebookpagina. Hierdoor merkten zij dat het idee positief werd ontvangen in de buurt. Met een uitgebreid plan van aanpak zochten zij contact met de gemeente. Ook de gemeente vindt het gebruik van de ‘buitenruimtes’ belangrijk, en vooral het sportieve gebruik hiervan. De gemeente besloot daarom het voorstel samen met de initiatiefnemers en Spurd verder uit te werken.

Stimuleren
Mario Hegger, wethouder Sport: “Als gemeente stimuleren wij graag het sportieve gebruik van onze buitenruimtes. We zijn dan ook blij als betrokken bewoners met een goed initiatief bij ons aankloppen en we geven daar dan ook graag gehoor aan. Dit is een mooie toevoeging in de wijk en we hopen dat het park veel gebruikt gaat worden, zowel door jong als oud.” In samenwerking met de buurt, JOGG/Spurd en de gemeente is dit initiatief nu werkelijkheid geworden.

Enthousiast
Dennis Bus, wijksportcoach van Spurd: “Ook bij Spurd zagen wij de behoefte voor een plek in Weidevenne, waar buiten gesport kon worden. Daarom hebben we een tijd als pilot een Sport-Container geplaatst, waar destijds veel bootcampgroepjes gebruik van maakten. Tegelijkertijd kwam het verzoek bij de gemeente binnen voor een Calisthenics park op deze locatie. Hier konden wij alleen maar enthousiast van worden.”

Proef op de som
Het Calisthenics park is te vinden bij het trapveld en speelplek met klimtoren/glijbaan. In oktober volgt een officiële opening. De redactie van weidevenner.nl stuurde er alvast een redactielid/fotograaf op af en die nam meteen de proef op de som. Gelukkig kunnen we melden dat het inmiddels alweer een stuk beter met hem gaat.

Vragen
Voor vragen of opmerkingen: telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een mail aan wijkinitiatieven@purmerend.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *