Calisthenics park in Weidevenne

08/08/2019

In 2018 namen enkele bewoners contact op met de gemeente met de vraag of het mogelijk was een Calisthenics park te realiseren in Weidevenne. Er werd een handtekeningenactie op touw gezet om na te gaan of er voldoende interesse is onder bewoners en er kwamen veel positieve reacties binnen. Ook de gemeente vindt het gebruik van de ‘buitenruimtes’ belangrijk, en vooral het sportieve gebruik hiervan. De gemeente heeft daarom besloten om het voorstel  samen met de initiatiefnemers verder uit te werken.

Calisthenics (of streetworkout) is een vorm van sporten, waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Vaak wordt dit in parken of speeltuinen gedaan. In Weidevenne wordt hiervoor een ‘park’ aangelegd, waarbij diverse toestellen worden geplaatst waarmee deze vorm van sport beoefend kan worden.

Waar komt dit park?
Het Calisthenics park komt bij het trapveld en speelplek met klimtoren/glijbaan, zie bijgaande afbeelding. In de laatste week van augustus starten de werkzaamheden en deze duren een paar weken. Er wordt geen overlast van de werkzaamheden verwacht voor buurtbewoners.

Vragen
Voor vragen of opmerkingen: telefoonnummer (0299) 452 452 of stuur een mail aan wijkinitiatieven@purmerend.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

 1. Howard Vanenburg schreef:

  Hallo,

  Heel leuk initiatief.
  Zou het mogelijk zijn om ook een waterkraantje erbij te realiseren?

  Gr.
  Howard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *