Buurtsportcoach Femke de Wit houdt Weidevenne op gewicht

26/01/2019

Nu haar zwangerschapsverlof is afgelopen gaat Femke de Wit weer aan de slag bij Spurd als buurtsportcoach. Ze is inmiddels gestart met het project Parklopen, een looproute in het groengebied Weidevenne. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Atletiekunie en is voor een brede doelgroep, iedereen kan meedoen ongeacht de leeftijd. Bij Parklopen loop je samen met andere lopers een rondje van drie kilometer. Hardlopen, joggen of wandelen, het is puur voor de fun. Het is de bedoeling dat het dit voorjaar van start gaat.

Femke wil daarnaast graag in contact komen met bewoners die ideeën en tips hebben om jongeren op gezond gewicht te krijgen. Het JOGG project is al op diverse scholen van start gegaan. De scholen de Koempoelan, Marimba en Weidevogels zijn bijvoorbeeld al gestart met de doppers met water, gezond uitdelen en broodbeleg. Femke: “Samen met bewoners wil ik kijken naar mogelijkheden om op een leuke manier aan het gewicht te werken. Het delen van eigen ervaringen en het met elkaar brainstormen kan volgens mij leuke ideeën opleveren. Samen met bewoners/ouders en twee diëtisten gaan we de ideeën vervolgens uitwerken en waar mogelijk toepassen. Maar niet alleen op school, ook thuis zijn er mogelijkheden om kinderen, (en ouders) op een gezond gewicht te krijgen en te houden.” Wie wilt meedoen kan een mailtje sturen naar g.wit@spurd.nlof naar de redactie.

Femke:” Als sportcoach bij Spurd kunnen bewoners me alles vragen over zaken die met sport te maken hebben. Zoals ‘ik zit in de bijstand en wil sporten’ of ‘ik wil een sportgroepje/kinderspeelplek organiseren, hoe doe ik dat?’ Eigenlijk wil ik iedereen helpen bij de vraag hoe we allemaal gezonder kunnen leven.”

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *