Bussluis Donaulaan wordt Comedy Capers

14/02/2013

De bussluis aan de Donaulaan zou eind januari in gebruik worden genomen. Maar inmiddels is de sluis nog open voor alle verkeer. Het leek er even op dat alles zou werken.

Een bewoner vertelt: “Onverwachts was  op woensdag 13 februari om 11:30 uur de bussluis dan opnieuw in gebruik genomen. Maar als je denk dat het probleem opgelost is moet ik iedereen toch teleurstellen. Bus komt van Wolgalaan en moet stoppen voor het rode licht, piramide zakt in wegdek en geeft aan Donaulaan wit licht. Nog een keer proberen, bus rijdt stukje achteruit en weer vooruit. Zelfde probleem, piramide zakt in wegdek en geeft aan Donaulaan wit licht. Resultaat: bus rijdt achteruit, keert om en vervolgt zijn weg terug. Komt een bus vanaf Donaulaan, piramide zakt in wegdek en geeft wit licht. Bus stopt. Licht wordt oranje en daarna  rood. Nog een keer proberen. Bus rijdt achteruit en opnieuw naar bus sluis toe. Piramide zakt in weg en geeft wit licht. Bus rijdt achteruit, keert en vervolgt zijn weg terug. Comedy Capers ten top. Wederom dat de ene bus wel goed gaat en de andere niet.

Het is inmiddels 16:10 uur en na diverse problemen met bussen en diverse kamikaze acties van automobilisten is eindelijk de bus sluis weer buiten werking.  Het licht staat oranje te knipperen en de piramide blijft in het wegdek verscholen zitten. Automobilisten hebben wederom vrij toegang en maken daar dankbaar gebruik van, ondanks het oranje knipperlicht.

Het is nu 16:30 uur en zojuist is de firma Erdi weer ter plekke geweest en heeft de bussluis weer buiten werking gesteld. Piramide zit in het wegdek en de lichten zijn uit. Het is weer rustig………. Wordt vast vervolgd. Hoe kan het dat alle bus sluizen in Purmerend goed werken maar dat er voor de bus sluis Vuurtorengracht nieuwe software in de bussen moet worden geïnstalleerd?”

Reactie van gemeentewoordvoerder L. Molengraaf: “Zoals op de website staat van de gemeente zal eind februari alles qua software ingeregeld zijn. Hiervoor zijn we echter afhankelijk van EBS. Daarnaast was er een mankement aan de driehoek in het wegdek. De firma Erdi had de opdracht gekregen om de driehoek na reparatie weer naar beneden te plaatsen. Dit waren ze echter vergeten waardoor deze situatie is ontstaan.”

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

 1. Judy schreef:

  Het valt me op dat de gemeente Purmerend altijd met een vinger wijst naar andere ipv dat ze zelf het boetekleed aantrekken! Bussluis is de zoveelste farce! “Veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven!” Ze doen nu net of het project een maand vertraging op loopt maar in wezen zou die bussluis al jaren geleden in werking moeten zijn gesteld.

 2. Johnny Kaper schreef:

  Ik moet wel lachen hierom.

  Ik heb namelijk van iemand van de BAM gehoord dat er afspraken zijn gemaakt om de sluis nog open te houden totdat de flat afgebouwd is.

  Reden is dat anders door het vrachtverkeer de rotonde kapot gereden zou worden en dat wil men niet.

  Denk je nu echt dat de bussen allemaal geprogrammeerd moeten worden als er een sluit ergens wordt geplaatst? Die rijden met een transponder rond en daar reageren de sluizen op.

  Vertel de waarheid gemeente! Jullie roepen een datum en de aannemers gaan aan de stuiter en daarna doet de sluis het ineens niet meer. Duh… 1 en 1 = twee. Hoeveel sluizen zijn er al niet in Purmerend dan wel in andere plaatsen. En nu ineens is het een MEGA issue om dat ding hier op de donaulaan aan de gang te krijgen? Hoe komt het dat het bouwverkeer elke dag standaard met een rotgang die kant op rijd en vandaan komt. Wat als de sluis gemaakt is dan zou alles daar stil staan en moeten keren. Hmmm zouden ze het weten dat die het niet doet voorlopig soms?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *