Bus voor Denise weer een stapje dichterbij

07/01/2020

Zondag 5 januari is het zoals gewoonlijk sportief gezellig bij Sportclub Purmerland met een voetbalclinic en twee wedstrijden. Deze keer is winnen niet het belangrijkste, want het gebeuren staat in het teken van de doneeractie voor Denise Keizer. Denise is moeder in een gezin met man Wietse en twee opgroeiende zoons Damian en Wesley, die beiden voetballen bij SC Purmerland. Een ‘happy familie’ in Weidevenne, waar Denise, als vrijwilligster in de redactie van de wijkkrant, haar steentje bijdraagt aan het sociale en maatschappelijk gebeuren in de wijk. Tot het noodlot toeslaat en Denise wordt geconfronteerd met primair-progressieve multiple sclerose (MS), waardoor ze zich (naast andere handicaps) alleen nog kan verplaatsen in een rolstoel.

Een rolstoel in een personenauto gaat lastig en daardoor is het voor Denise en haar gezin niet meer mogelijk om er op uit te gaan of samen boodschappen te doen. De oplossing is een aangepaste bus, maar dat kost geld, veel geld. Gehandicapt zijn slokt een groot deel van het inkomen op en ook het spaarpotje van de familie Keizer is na de nodige aanpassingen in huis helaas leeg. Er is daarom en crowdfundactie opgezet waarbij iedereen een bedrag, klein of groot, kan overmaken.

Saamhorigheid
Ook bij SC Purmerland steekt men de koppen bij elkaar en binnen de kortste keren is de voetbalclinic met benefietwedstrijd georganiseerd. Alle deelnemers betalen een bedrag, en de opbrengst van de consumpties in de kantine gaan in de pot voor Denise. De saamhorigheid is groot en een sponsor vertaalt het als: “Vaak geven mensen geld voor goede doelen en soms zelfs voor zaken heel ver weg, maar dit gaat om een gezin in de buurt met kinderen die bij je eigen kinderen op school zitten en bij dezelfde vereniging komen. Die hebben het erg moeilijk en die kan je niet laten barsten, daar moet een bus voor komen.”

Sprakeloos
Voor Denise is het ondanks het financiële succes een moeilijke dag. “Ik vraag niet graag om geld, maar ik wil zo graag nog samen met mijn gezin op pad. Met de kinderen naar voetbal, familie, een pretpark of zwembad.” Deze actie brengt de wens een beetje dichterbij, want de opbrengst was maar liefst 2650 euro, die door Denise geëmotioneerd in ontvangst wordt genomen. Als dank kan ze maar één woord uitbrengen; ‘Sprakeloos’.

De redactie heeft een filmpje gemaakt van deze dag inclusief een aantal interviews met de betrokkenen. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn, maar toch wil meehelpen om Denise en haar gezin aan een bus, en daardoor vrijheid en gezinsgeluk, te helpen:

https://www.doneeractie.nl/denise/-39532 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *