Burgemeester op de koffie

29/11/2019

Donderdag 28 november ging burgemeester Don Bijl op felicitatiebezoek bij Hans en Suus Sitters vanwege hun zestigjarig huwelijk. Ditmaal geen parkeerprobleem, want het diamanten huwelijkspaar woont op steenworp afstand van het Stadhuis in Lindestate, volgens Hans de mooiste plek in Purmerend: “Groot huis, mooi balkon en prachtig uitzicht op het park met water en bomen.” Na het officiële fotogebeuren schuift de burgemeester aan voor koffie en een gezellig gesprek.

Hans (82) is geboren in Arnhem en Suus (84) in Nijmegen. Ze leerden elkaar op jonge leeftijd kennen bij de Jeugdbeweging en kregen later een relatie. Na het huwelijk volgde inwoning in Amsterdam. In 1965 verhuisden ze naar Pumerend en het bevalt ze prima. Hans was in zijn werkzame leven tandtechnicus en heeft de zaak van zijn vader overgenomen. Suus zorgde voornamelijk voor het huishouden en de kinderen, maar deed ook veel vrijwilligerswerk. Zo was zij onder andere voorzitter van het parochiebestuur en hielp ze mee op school. Hans was ook betrokken als vrijwilliger bij de ziekenomroep.

Beiden speelden tennis en ook nu slaat Hans, naast zijn hobby schilderen, nog af en toe een balletje over het net. Suus speelt graag bridge. Samen hebben ze veel mooie en verre reizen gemaakt met de caravan. Zo ging de reis naar onder andere Rusland, Marokko, Turkije en Sicilië. Toen Hans stopte met werken konden ze verre reizen gaan maken, waaronder naar Australië, Nieuw zeeland, Thailand, Zuid-Afrika, Indonesië, Canada en de VS. De caravan staat nu in Frankrijk en daar gaan ze regelmatig naar toe.

De redactie van weidevenner.nl feliciteert Hans en Suus van harte.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Hans J. Sitters schreef:

    Dank voor het plaatsen van deze leuke foto´s en het bericht er om heen.
    Suus & Hans Sitters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *