Burgemeester op bezoek bij Jan en Lenie Schenk

28/11/2019

Op woensdag 27 november hingen er ballonnen aan de deur bij Jan en Lenie Schenk in de Sawahstraat in Weidevenne. Jan en Lenie waren de dag ervoor zestig jaar getrouwd en daarvoor kwam burgemeester Don Bijl, door de hond blij blaffend welkom geheten, het echtpaar feliciteren met een bloemetje. Van de kinderen hadden ze al een prachtig groot bloemstuk gekregen en felicitaties waren er van de commissaris van de koning. De officiële foto’s werden gemaakt, waarna de fotografen vertrokken en Jan en Lenie gezellig aan de koffie gingen met de burgemeester.

Jan (83) is geboren in Alkmaar en de wieg van Lenie (81) stond in Alblasserdam. De vonk sprong over tijdens een dansavond bij jachthaven Robinson in Landsmeer en drie jaar later stapten ze in het huwelijksbootje. Ze gingen wonen in Tuindorp Oostzaan en later bouwde Jan eigenhandig een huis in Landsmeer. Nu wonen ze alweer 22 jaar in Weidevenne en het bevalt ze uitstekend. Vanuit de woonkamer hebben ze een mooi uitzicht op onder andere het Noordhollands Kanaal.

Jan was tot aan zijn pensioen bouwkundige en Lenie zorgde voor het huishouden en de kinderen. Als hobby doet Jan al heel lang aan biljarten en samen hebben ze vele vaartochten door Nederland, België en Frankrijk gemaakt.

De redactie van weidevenner.nl feliciteert Jan en Lenie van harte met dit zestigjarig jubileum.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *