Burgemeester Don Bijl op visite bij Pieter en Edith

14/06/2019

Op woensdag 12 juni kwam burgemeester Don Bijl met een grote bos bloemen op bezoek bij Pieter en Edith Veldhoen. Het stel is op 5 juli 65 jaar getrouwd en dat is een felicitatie waard. Pieter is geboren in Elburg en Edith zag het levenslicht in Nieuwendam. Toen Pieter na zijn militaire tijd in Indië terugkwam in Nederland leerde hij Edith kennen via de kerk in Nieuwendam. Drie jaar later stapten ze in het huwelijksbootje en gingen inwonen bij de ouders van Edith. Later kregen ze via de werkgever van Pieter een eigen woning.

Het stel kreeg twee zoons en een dochter en werden grootouders van drie kleinkinderen. Ze wonen inmiddels alweer ruim zestig jaar met veel plezier in Purmerend. Pieter werkte op kantoor bij scheepsbouwbedrijf IHV verschure en Co., waar hij een zilveren onderscheiding ontving vanwege zijn veertigjarig dienstverband.

Edith heeft zich jarenlang ingezet voor het St. Joseph ziekenhuis met onder andere het begeleiden van bezoekers naar doktersafspraken en het verzorgen van bloemschikken voor patiënten. Ook zij kreeg voor haar maatschappelijke inzet een zilveren onderscheiding.

Edith woont momenteel in de Rusthoeve en wordt daar liefdevol verzorgt. Pieter bezoekt als oud-Indiëganger regelmatig de bijeenkomsten van Stichting Veteranen Purmerend.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *