Burendag 2011 brengt saamhorigheid

29/09/2011

Na alle voorbereidingen was het eindelijk zover. Op zaterdag 24 september was er Burendag in Weidevenne. Het personeel van de Caïrostraat 65-69, een onderdeel van de Prinsenstichting had een burendag georganiseerd op het parkeerterrein van de Woonstate WCJ Passtoors.

Fouzia, een medewerkster van de Prinsenstichting, vertelt:

“Aan het begin van de middag zorgde Rentevent uit Purmerend voor het opblazen van een  springkussen, het klaarleggen van een stokvangspel en een bibberspiraal. Daarnaast waren er Oudhollandse spelletjes. Dit sloeg zowel bij de volwassenen als bij de allerkleinsten aan.

Multi-ijs had een ijscokar beschikbaar geregeld en die zorgde voor extra veel ijs voor de hele buurt. De bewoners lieten dit zich goed smaken met het mooie weer. Dus onze dank was zeker groot. Als verrassing hadden wij ook nog een grabbelton voor de kinderen en cliënten. Als er 15 punten werden behaald bij de Oudhollandse spelletjes dan mocht je grabbelen.

Veel animo

In dezelfde week van de burendag hadden wij in de wijk al uitnodigingen in de brievenbussen gedaan. Alle woongroepen van de Prinsenstichting in Weidevenne waren uitgenodigd. Er was veel belangstelling. Er kwamen ouders met hun kinderen kijken en samen spelletjes doen of anders toekijken terwijl ze een ijsje aten of poffertjes bestelden. Dit was allemaal gratis. Er is veel contact geweest tussen cliënten van de Prinsenstichting en de bewoners uit de wijk. Dit komt zeker ten goede aan de integratie van deze cliënten. Er waren kinderen die graag wilden helpen met drinken of poffertjes uitdelen. De kinderen vonden het fijn om volwassenen die minder goed ter been waren te helpen. Al op vrijdag 23 september toen wij op het parkeerterrein het afzetlint aan het aanbrengen waren, kwamen er kinderen en volwassenen van alles vragen.

Bijdrage van Oranjefonds

Ook onze cliënten hadden veel plezier. Ze konden maar niet genoeg krijgen van al het lekkers, de spelletjes en de gesprekken met wijkbewoners. De bewoners vonden het een heel goed initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. De medewerkers van de Caïrostraat kijken terug op een succesvolle dag. Onze dank gaat uit naar de familieleden en vrijwilligers van onze cliënten die ons op deze speelmiddag/burendag 2011 kwamen helpen. Uiteraard zijn wij het Oranje Fonds ook dankbaar voor het bedrag van 500 euro dat we hebben gekregen om deze burendag te realiseren. Zonder hun hulp was het niet mogelijk geweest.

Burendag 2011 bracht een gevoel van saamhorigheid in de wijk dat niet in geld of gevoel is uit te drukken.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *