BuitenSPEELdag ‘Feest in Purmerend!’

11/06/2019

Woensdagmiddag 12 juni kunnen alle kinderen in Purmerend en omgeving meedoen aan het gratis speelspektakel in het teken van de jaarlijke buitenSpeeldag. Medewerk(st)ers van Spurd, Jogg-Purmerend en tientallen studenten pedagogisch werk van het Regio College laten jonge kinderen ervaren hoe leuk buiten spelen is. Het speelfeest wordt gehouden op vier locaties: Koemarkt, speelplein De Kraal in Weidevenne, park De Driegang in de Purmer-Zuid en de Sweelinckstraat in Wheermolen.

Deze dag heeft dit jaar een extra feestelijk karakter met diverse activiteiten. De sportieve speelactiviteiten verschillen per locatie die elk op die dag even een bijzonder schoolplein zijn. Op elke locatie is onder meer een springkussen. Op de Koemarkt is er ook het schuimkussen om gierend van het lachen over te buikglijden. Wie dat gaat doen krijgt van Spurd en het Regio College het advies zwemkleding en een handdoek mee te nemen.

speelplein de Kraal

Fruitwater
De gratis toegankelijke BuitenSPEELdag 2019 is van 13.00 uur tot 16.00 uur. JOGG-Purmerend schenkt lekker fruitwater als dorstlesser. Bewegen en water drinken dragen bij aan een gezondere leefstijl. Vanwege deze activiteiten is er woensdag 12 juni geen SpurdFun. De landelijke BuitenSPEELdag is een initiatief van tv-zender Nickelodeon en Jantje Beton. Op verzoek van de gemeente maakt Spurd deze dag mogelijk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *