Bruggen Noordhollandsch Kanaal vaker open

08/04/2020

Het zal bewoners van Weidevenne, Kop West en Hazepolder al zijn opgevallen, de bruggen over het Noordhollandsch Kanaal- Sluisbrug, Melkwegbrug en Jan Blankenbrug staan de laatste tijd vaker open en vooral bij de Sluisbrug is het wachten geblazen als in plaats van kleine plezierbootjes grote schepen, die bijna op de centimeter af in de sluis passen, worden geschut. Gelukkig hoeft er, zoals in vroeger dagen, niet met de brug open worden geschut, waardoor de wachttijd beperkt is.

Sinds januari werkt de Provincie Noord-Holland aan de Wilhelminasluis in Zaandam en de daarnaast gelegen Wilhelminabrug en Beatrixbrug. Het vaarverkeer kan daar nu niet door en schepen worden omgeleid via het Noordhollandsch Kanaal. Dat zorgt ervoor dat in april en mei de bruggen in Purmerend vaker opengaan. Dit duurt naar verwachting tot eind mei.

Melkwegbrug regelmatig open en dicht
Vanwege het onderhoud aan de Sluisbrug afgelopen winter heeft de Melkwegbrug de hele winter stil gestaan. Om ervoor te zorgen dat het mechanisme van de brug goed blijft werken, gaat de brug een paar keer per dag open en dicht. Het kan dus ook voorkomen dat er voor de brug moet worden gewacht terwijl er geen boot doorheen hoeft.

Hou afstand
Met de fiets, brommer, motorfiets of lopend wachten voor de open brug? Hou ook dan 1,5 meter afstand van elkaar. Dat houdt ons allemaal gezond.

Meer informatie over het project op de website van de provincie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *