Briljanten huwelijksfeest in de Bloemenbuurt

12/12/2019

Na een eerder bezoek vijf jaar geleden vanwege het diamanten huwelijksfeest van Klaas en Wil de Boer kwam burgemeester Don Bijl opnieuw met een grote bos bloemen op de koffie bij het briljanten huwelijkspaar. Op 10 december was het vijfenzestig jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. Klaas (91) en Wil (88) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam en leerden elkaar kennen via de jeugdkerk. Toen Klaas bij de kerk aanbelde deed Wil de deur open. Bij de kerk was een kinderoppas gevestigd voor ouders die naar de kerk gingen en daar werkte Wil.

Het was liefde op het eerste gezicht, want de vonk sprong meteen over. Dezelfde avond nam Klaas haar mee naar de bioscoop waar de film ‘Het gevangen hart’ werd vertoond en het was meteen vaste verkering, die echter zeven jaar duurde voordat ze trouwden. Woningen lagen toen ook al niet voor het opscheppen en dus werd het inwonen. Overigens heel gebruikelijk in die tijd.

Klaas en Wil kregen twee kinderen en werden opa en oma van een kleinzoon die nu in Londen woont. Inmiddels wonen zij alweer 56 jaar in Purmerend en dat bevalt prima. Vroeger werkte Klaas onder andere als bankwerker, op de tekenkamer en als constructeur, daarna lange tijd als vertegenwoordiger in aluminium deuren en ramen. Klaas was sinds zijn pensioen lid van de kajakvereniging in Edam en heeft tot zijn negentigste jaar fanatiek aan badminton gedaan.

Naast alle sportieve gedoe was Klaas ook lid van de Wijkkerngroep Centrum en liet zich nooit met een kluitje in het riet sturen. Als er in iets aan de hand was zocht hij het tot op de bodem uit. Mede vanwege het veelvuldig wandelen met zijn hond wist hij precies wat er speelde in de Bloemenbuurt. Tegenwoordig wandelt hij graag met de hond van zijn zoon en schoondochter en leeft zich samen met Wil heerlijk uit in de tuin. Wil kookt graag en bakt geregeld een appeltaart en geniet enorm van alle groen in de Bloemenbuurt. Vroeger was Wil heel bedreven in handwerken, en een andere hobby was schilderen.

De redactie van Weidevenner.nl feliciteert Klaas en Wil van harte met hun briljanten bruiloft.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Nel schreef:

    Van harte gefeliciteerd🎂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *