Boze Buurman

10/03/2018

Als echte Purmerender wil je natuurlijk alles weten over politiek. Wie nemen de besluiten, waarom nemen ze besluiten en vaak ook, waarom nemen ze geen besluiten? De verkiezingstijd is een uitgelezen kans om te horen hoe de partijen over zichzelf denken en hoe ze vinden dat anderen over de partijen moeten denken. De vele debatten overal in de stad zijn dan ook een mooie gelegenheid om alles onder het genot van een gratis vloeibare versnapering aan te horen. De aankondiging van een debat over duurzaamheid in de politiek wekte mijn interesse, vooral door de verwachting dat op een dergelijke avond duurzame (gratis) hapjes en drankjes zouden worden geserveerd. Dat bleek een misrekening, maar er was wel veel te leren over gezonde lucht. Een van de politieke vertegenwoordigers die eerder gecamoufleerd tijdens een raadsvergadering buiten beeld was vanwege kleding in dezelfde uitvoering als de gordijnen, dacht ‘dat gaat me niet nog een keer gebeuren’ en verscheen in werktenue van de partij. Ook enige bezoekers waren opvallend fel gekleurd aanwezig. De afgevaardigden kregen verschillende stellingen voor de kiezen, maar naar goede Purmerendse traditie werd daar meteen vanaf geweken. Debatteren was er niet echt bij, want het waren meer antwoorden op vragen, onder andere van collega-politici, uit de zaal.

Om het heilige vuur wat op te porren gaf debatleider Piet van Dijk zijn persoonlijke uitleg van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waardoor het vuur meteen oplaaide en een aantal bezoekers vaststelde dat handhaven niet altijd volgens dezelfde regels gaat, en crossen en het in de fik steken van een stuk bos geen prioriteit heeft. Na het doorspitten van alle verkiezingsprogramma’s op duurzaamheid bleek dat GroenLinks, volgens de voorzitter van de jury, na een slopende wielerwedstrijd concurrent D66 met een banddikte op de streep had verslagen. Het moet een sterk vergrote finishfoto zijn geweest, want de (genderneutrale) fiets, die naast een oorkonde ook als prijs werd uitgereikt, was van minimale afmeting. De winnaar kreeg de prijs voor duurzaamste politieke partij op deze duurzaamheidbijeenkomst overhandigd in… een plastic tas. Om ook iets bij te dragen aan duurzaamheid was ik wandelend naar ‘t Stamhuis gegaan, en jawel, toen ik mij na een op de valreep gescoorde gratis consumptie huiswaarts wilde begeven, begon het te regenen. Kan daar niet wat aan gedaan worden?    

bozebuurman@hotmail.com.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. Jessica schreef:

    Haha! Heerlijk die humor, buurman Piet. Je kreeg de eerste borrel gratis he! 🙂 Aaahhh, heb je die gemist? Vrijdagavond jongerendebat Duiventil? Wij zijn van de partij/party hihihi.

  2. Boze buurman schreef:

    Het was zo dringen bij de bar voor de eerste gratis consumptie dat ik elke keer als ik bijna aan de beurt was, weer naar achter werd gedwongen.
    Zou zo maar kunnen dat de Boze Buurman ook even gaat kijken in de Duiventil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *