Bouw parkeergarage stadhuis gegund aan K_ Dekker bouw & infra b.v.

22/10/2020

Wethouder Eveline Tijmstra laat in een memo aan de gemeenteraad weten dat na een zorgvuldig proces de gunning ontwerp en realisatie van de nieuwe parkeergarage bij het stadhuis op vrijdag 16 oktober voorlopig is gegund aan K_ Dekker bouw en infra. Het wordt echter niet zoals eerder aangegeven een garage met drie, maar met twee dekken, waar plaats is voor 305 auto’s.  De winnende inschrijving is zowel op kwaliteit als op prijs het beste beoordeeld. De gunning is voorlopig. Andere deelnemende partijen kunnen binnen twintig dagen nog  bezwaar aantekenen.

Op vrijdag 24 februari presenteerde wethouder Tijmstra het plan voor een ondergrondse parkeergarage bij het stadhuis aan de Purmersteenweg. Het college stelde voor een garage te bouwen voor 320 auto’s met daarboven een parkachtig gebied en vroeg de raad om hiervoor een bedrag van 17 miljoen euro beschikbaar te stellen Wethouder Tijmstra vertelde enthousiast te zijn over het plan:‘‘De groene omgeving, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten is heel belangrijk, want bij de bouw van nieuwe woningen hebben veel mensen geen tuin.”

Eerder op weidevenner.nl:
Volgens de eerste schetsen blijft de vijver behouden en zal worden ingepast in de groene omgeving. De garage is te bereiken via de Purmersteenweg en voor fietsers en voetgangers komt er een nieuwe inrit tegenover de bushalte. De huidige in- en uitrit van het stadhuis komt te vervallen. Het stadhuis is niet rechtstreeks vanuit de garage te bereiken. De Purmersteenweg wordt aangepast, en door het parkeerverwijssysteem kunnen automobilisten straks precies zien waar plek is om te parkeren. Het beheer en de exploitatie van de garage gaat tegelijk met Claxonate naar een marktpartij.’  Weidevenner.nl 24 februari 2020.

Hele klus
Op 6 februari is het voorstel behandeld in de commissie SOB en op 27 februari heeft de raad zich uitgesproken. De opening staat voorlopig gepland op 1 januari 2023. Tijmstra: “Het wordt een hele klus, maar we gaan iets moois realiseren voor de toekomst.”

Filmimpressie nieuwe parkeergarage:   https://vimeo.com/376141179/6e008dc1b3 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *