Bouw gezondheidscentrum Kop West gestart

03/02/2018

Op vrijdag 2 februari sloegen initiatiefnemer Ahmed Muhamed, bijgestaan door zoons Emir en Imran, samen met wethouder Hans Krieger en Martin Eman, directeur van IJBouw bv, de symbolische eerste paal voor een nieuwbouwproject op Kop West. Vanwege het onverwacht niet beschikbaar zijn van de heimachine werden drie minipalen met grote houten hamers de grond ingeslagen. Een groot aantal toekomstige bewoners was bij de feestelijke gebeurtenis aanwezig.

Het door EWP Purmerend B.V. ontworpen project bestaat uit een gezondheidscentrum op de begane grond, met daarboven 21 huur- en koopwoningen voor starters. In het gezondheidscentrum komen een fysiotherapiepraktijk en een dependance van huisartsen Swart en Nota (de praktijk aan het Whereplantsoen blijft gewoon bestaan). Als apotheek neemt De Ring deel en er wordt gekeken of er op termijn gelegenheid voor bloedprikken kan komen. Bewoners van Kop West en de Hazepolder krijgen zo een zorgvoorziening dicht bij huis.

Ready To LiveDe huur- en koopwoningen voor starters worden zogenoemde RTL-appartementen. RTL staat voor Ready To
Live. Deze woningen hebben een totaal woonoppervlak van 45 vierkante meter met woonkamer, slaapkamer en balkon. Ze worden kant-en-klaar opgeleverd  met keuken, badkamer, vloer en muren netjes afgewerkt. Het gebouw heeft een lift en eigen parkeerterrein. Op het dak komt een gezamenlijk dakterras.

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. M schreef:

  Kömen er ook winkels.zou wel makkekijk zijn
  Media markt.supermarkt.

 2. Jaap schreef:

  Dit is een positief bericht over de kop van West. Het zou zeker voordeel hebben als en ook een supermarkt komt, ongeacht welk.

 3. Piet Jonker schreef:

  Er is op Kop West ruimte voor een (buurt)winkel, maar dan moet zich wel een ondernemer melden. Bij Heel Europa is overigens een winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *