Bootsteigers alleen afgesloten bij ernstige overlast

02/12/2021

De weidevenner plaatste op 7 oktober jl. een artikel over het afsluiten van de bootsteigers aan de Kanaalkade en Kanaalschans. De afsluiting zou een gevolg zijn van overlast van zwemmende jeugd in de zomermaanden. Uit reacties bleek dat niet alleen zwemmers zo geen gebruik meer kunnen maken van de steiger, maar ook bewoners die graag een wandeling maken geen toegang meer hebben. Raadslid T.C. Roeleveld (VVD) stelde schriftelijke vragen aan het college over dit besluit.

Het college laat in een antwoord weten dat de hekken zijn geplaatst om tijdens de zomermaanden overlast van de jeugd te voorkomen. Met de watersportvereniging is afgesproken dat de steigers openbaar toegankelijk blijven en alleen bij ernstige overlast gesloten zullen worden. Het besluit om af te sluiten wordt dan genomen door de gemeente en niet door de watersportverenging. De hekken blijven het grootste gedeelte van jaar open.

Code
De hekken zijn na plaatsing korte tijd afgesloten geweest omdat de leverancier de automatische vergrendeling nog moest verwijderen. Eigenaren van afgemeerde boten en hulp/nooddiensten krijgen een code waarmee zij de hekken kunnen openen. Sportvissers kwamen er dezer dagen echter achter dat bij hoog water de hekken aan de Kanaalkade last kunnen hebben van een ‘vastloper’.

Openbare orde en veiligheid
Het college laat weten dat zij tot medewerking aan het plaatsen van de hekken heeft  besloten vanwege overlast en vernielingen aan onder meer afgemeerde boten tijdens het zomerseizoen. Dit op voorwaarde dat deze alleen tijdens overlastsituaties worden gesloten. De kosten zijn ook voor de gemeente omdat deze plaatsing in het belang is van de openbare orde en veiligheid.

https://www.weidevenner.nl/poortjes-tegen-overlast-zwemmers/

 

1 comment

  1. J.A Ruizendaal schreef:

    Laat die kinderen toch lekker zwemmen of maak voor hen ook een steiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *