Bloemen voor diamanten bruidspaar Ad en Corry

31/12/2019

Burgemeester Don Bijl kwam maandag 30 december met een mooie bos bloemen op visite bij de buren Ad en Corry Nelis-van Hooren in Lindestate, op een steenworp afstand van het gemeentehuis. De koffie stond klaar, voor de liefhebbers was er gebak, en de altijd aanwezige fotografen stonden gereed om de feestelijke gebeurtenis vast te leggen. Na het gebruikelijke poseren en uitleg over de vele foto’s van familieleden kwam de koffie op tafel en gingen Ad en Corry in gesprek met de burgemeester. Ook burgemeester Bijl stelt deze bezoeken altijd zeer op prijs, ‘want’, zo zegt hij, ‘op deze manier krijg je inzicht in wat voor mensen er in de stad wonen en hoe ze dat ervaren’.

Ad (90) is geboren in Geertruidenberg en Corry (87) zag het levenslicht in Waspik. De eerste ontmoeting was in hun studententijd en ze kwamen elkaar weer tegen bij de jeugdbeweging. Ze kregen verkering en binnen een jaar stapten ze in het huwelijksbootje. Ad weet zich zijn jeugdtijd nog goed te herinneren en er verschijnt een brede glimlach op zijn gezicht als hij vertelt over schaatsen door de Biesbosch. “Ik was nogal een ondernemend kereltje en met schaatsen door het uitgestrekte landschap met zijn vele zijsloten kon je overal komen.”  Ook bij het verhaal van de nonnen die een tochtje door de Biesbosch gingen maken, maar niet wisten dat er eb en vloed was en daardoor een hele nacht samen met de pastoor vastzaten in het natuurgebied, komt er een lach op het gezicht. ‘Maar’ zegt Ad, ‘ik ga niet verder met vertellen, want de (klein)kinderen hoeven niet alles te weten wat opa heeft uitgespookt’.

Nooit met de trein
Ad werkte bij een elektriciteitscentrale en werd ambtenaar bij de gemeente Naaldwijk. Corry was leerkracht naaldvakken op een meisjesschool en zorgde later voor het huishouden en de kinderen. Ze kregen drie zoons en vijf kleinkinderen. Bijna vijftig jaar geleden verhuisden ze naar Purmerend en via het Lepelaarspark wonen ze nu in Lindestate. Ad: “Ik wilde graag dicht bij het centrum en het treinstation wonen, maar eigenlijk ga ik nooit met de trein.”

India
Maarschappelijk waren Ad en Corry zeer actief. Ad hielp veel mensen met Altzheimer en Corry bezocht mensen via de kerk. Via een student die zes jaar voor priester studeerde in Nederland kwamen ze in India terecht en gingen geregeld terug. De familie werd er zelfs uitgebreid. Corry zingt al veertig jaar in het kerkkoor en borduurt graag de ontwerpen die Ad voor haar maakt.

De redactie van weidevenner.nl feliciteert Ad en Corry van harte en wenst ze nog vele mooie jaren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *