Bloemen in de Bloemenbuurt

24/09/2020

Johan en Sonja Gruijs samen met burgemeester Don Bijl

Vanwege de beperkingen kon burgemeester Don Bijl vanaf het begin van de coronacrisis geen bezoeken meer brengen bij bruidsparen die zestig jaar of langer getrouwd zijn. Verleden week heeft de burgemeester de draad weer opgepakt en met de nodige voorzorgsmaatregelen worden bruidsparen weer verrast met een grote bos bloemen. De gebruikelijke foto’s voor krant en websites worden buiten gemaakt, waarna de burgemeester bij de jubilarissen op de koffie gaat. Deze keer was het zestigjarig huwelijksfeest in de Primulastraat in de Bloemenbuurt. 

De wieg van Johan Gruijs (83) stond in Koog aan de Zaan en Sonja Kruit (81) kwam ter wereld in Zaandam. Johan speelde korfbal in het eerste achttal van K.V. Koog-Zaandijk en Sonja stond geregeld als toeschouwer langs de lijn. De hele familie was in de ban van korfbal, zo heeft Johan’s vader een demonstratiewedstrijd gespeeld tijdens de Olympische Spelen van 1928 in het Olympisch Stadion.

Voorkeurswoning
Na in het huwelijksbootje te zijn gestapt en een poosje inwonen bij de ouders van Johan kregen ze een voorkeurswoning aan de Primulastraat omdat Johan bij de Rijks HBS aan de Wilhelminalaan in Purmerend werkte. Johan bleef tot zijn pensioen op de HBS werken en Sonja stopte met haar werk als coupeuse om voor de kinderen, een zoon en een dochter, te zorgen. Wel bleef ze enthousiast kleding maken voor het gezin. Inmiddels zijn er twee kleinkinderen, ook een jongen en een meisje.

Uitgesteld
Er werd veel gefietst en vakanties werden doorgebracht in een caravan in Frankrijk. Johan speelde toneel en ging verder in het korfbal als scheidsrechter. Zes jaar geleden is de caravan omgeruild voor een huisje op de Veluwe, waar ze heerlijk in de tuin werken en veel in de omgeving fietsen.  Vanwege de beperkingen op dit moment is het grote feest een jaartje uitgesteld, maar een gezellig etentje met naaste familie staat wel op het programma.

Weidevenner.nl feliciteert het bruidspaar van harte.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Karin Wildschut schreef:

    Mijn lieve oude buurtjes uit de Primula straat.
    Van harte en dat jullie maar lang van elkaar mogen boven genieten.

    Groetjes Karin Wildschut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *