Bloembakken in de Bloemenbuurt

26/11/2019

Bomen hebben voldoende ruimte nodig om goed en gezond te kunnen groeien. Als er niet voldoende ruimte is, heeft de boom geen kans van slagen en gaat dan niet lang mee. Bij enkele bomen in de Bloemenbuurt was dat helaas het geval. Daarom heeft de gemeente de bomen bij Fresiastraat 8 en Hyacintenstraat 4/6 moeten weghalen. De bomen bij Fresiastraat 4 en 14 gaan om dezelfde reden nog weg. De gemeente snapt dat bewoners willen genieten van groen in hun straat en heeft daarom nagedacht over een alternatief: mobiel groen.

Het idee is al besproken met een buurbewoner, maar de gemeente wil graag horen wat andere bewoners van dit idee vinden. In de binnenstad zijn inmiddels al bakken geplaatst, onder andere in de Zuidersteeg en Schoolsteeg. In deze bakken is het mogelijk om hoger groen te plaatsen.

Als bewoners positief staan tegenover deze invulling wordt samen met de bewoners bepaalt wat voor groen er in de bakken komt. De gemeente is benieuwd naar de reacties. Bewoners kunnentelefonisch contact opnemen met Marco de Jong, via Klantcontactcentrum: (0299) 452 452, of mail naar mc.d.jong@purmerend.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

 1. Petra en Paul Evers schreef:

  Beste Marco,
  Het liefst zien wij bomen terug, bijvoorbeeld berkjes. Goed voor de vogelstand in de wijk.
  Mochten het wel mobiele bakken worden, wie gaat dat dan onderhouden? De gemeente of de bewoners?
  Ander vraagje: waarom is de plataan op het Julianaplein gekapt?

 2. Jelley Babois schreef:

  Ik vind het een prima idee, zo heb je ook groen op ooghoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *