Bloembakken in de Bloemenbuurt

26/11/2019

Bomen hebben voldoende ruimte nodig om goed en gezond te kunnen groeien. Als er niet voldoende ruimte is, heeft de boom geen kans van slagen en gaat dan niet lang mee. Bij enkele bomen in de Bloemenbuurt was dat helaas het geval. Daarom heeft de gemeente de bomen bij Fresiastraat 8 en Hyacintenstraat 4/6 moeten weghalen. De bomen bij Fresiastraat 4 en 14 gaan om dezelfde reden nog weg. De gemeente snapt dat bewoners willen genieten van groen in hun straat en heeft daarom nagedacht over een alternatief: mobiel groen.

Het idee is al besproken met een buurbewoner, maar de gemeente wil graag horen wat andere bewoners van dit idee vinden. In de binnenstad zijn inmiddels al bakken geplaatst, onder andere in de Zuidersteeg en Schoolsteeg. In deze bakken is het mogelijk om hoger groen te plaatsen.

Als bewoners positief staan tegenover deze invulling wordt samen met de bewoners bepaalt wat voor groen er in de bakken komt. De gemeente is benieuwd naar de reacties. Bewoners kunnentelefonisch contact opnemen met Marco de Jong, via Klantcontactcentrum: (0299) 452 452, of mail naar mc.d.jong@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

5 comments

 1. Petra en Paul Evers schreef:

  Beste Marco,
  Het liefst zien wij bomen terug, bijvoorbeeld berkjes. Goed voor de vogelstand in de wijk.
  Mochten het wel mobiele bakken worden, wie gaat dat dan onderhouden? De gemeente of de bewoners?
  Ander vraagje: waarom is de plataan op het Julianaplein gekapt?

 2. Jelley Babois schreef:

  Ik vind het een prima idee, zo heb je ook groen op ooghoogte.

 3. Els schreef:

  Ik ben tegen bloembakken in de Fresiastraat.Ze verloederen, het is een doorgangsroute van uitgaande jeugd; resultaat blikjes en flesjes worden er in gegooid.Voorstel: om de 3 berken van de Oranje straat door te trekken met 3 berken in de Fresiastraat.Deze berken staan er al sinds 1985 en zijn oergezond.Dat wordt dan één geheel.Mijn uitzicht vóór is de Fresiastraat en ik heb geen uitnodiging gekregen.Zelfs het naambord Fresiastraat hangt aan mijn huis.Ik vecht voor iedere boom en houd daar 25 boomspiegels bij en ruim het vuil op.

 4. Monique Klazen schreef:

  Telkens hoop ik op een creatieve mooie vormgeving . Helaas blijft dat beperkt tot het interieur bij de gemeente. Het kan zijn dat het plaatsen van berken niet past in het budget. Maar ze staan er al 45 jaar.Onze mooie buurt opleuken met zulke saaie honderd in een dozijn betonnen bakken vind ik verdrietig. Groen is noodzaak geen luxe.

 5. Mariëlle Schilder schreef:

  Als een boom wordt weggehaald, om welke reden dan ook, dient er een boom voor terug te komen. Een plantenbak is dan ook geen optie. Wat je ook leest aan krant, internet of tv over behoud van bomen, het belang ervan en er zuinig op zijn strookt van geen kant om dan met een “oplossing” als plantenbak te komen. Geen optie wat mij betreft! #berken #erisgeenPlan(eet)B

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *