Binnenkort alleen met pas toegang tot milieustraat

27/07/2019

Inwoners van Purmerend, Beemster en Neck kunnen grof afval aanbieden bij de milieustraat aan de Van IJsendijkstraat op bedrijventerrein De Koog. Dit geldt alleen voor particulieren, want bedrijven moeten zelf voor afvoer van afval zorgen. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat ook bedrijven en inwoners uit andere gemeentes gebruik maken van de milieustraat. Alleen inwoners van Purmerend, Beemster, Neck en straks ook Waterland betalen door middel van de afvalstofheffing en meer afval betekent meer kosten.

Meer betalen voor afval van anderen is natuurlijk niet eerlijk en daarom heeft de gemeente besloten de toegang tot de milieustraat alleen mogelijk te maken met een pas. Ieder huishouden in de aangesloten gemeentes ontvangt in september een pas waarmee de slagboom van de milieustraat geopend kan worden en het afval (gescheiden) kan worden aangeboden.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

8 comments

 1. Jimmy van til schreef:

  Leuk idee maar als houder van een bedrijf en inwoner van purmerend heb je dus een bedrijf eat in bezit is van een pas…. wordt er dan ook bijgehouden hoe vaak en hoeveel mensen spullen leveren?

 2. raam schreef:

  Weer een pasje, wat geeurt er met de persoon die nu je ID controleert?

 3. Gerard schreef:

  Uitstekend idee.

 4. C.D. Schwarz schreef:

  Dus tot september heb ik geen pas nodig?

 5. bob mulder schreef:

  vind het erg jammer om op deze wijze te moeten worden geïnformeerd te worden

 6. Carola van Haften schreef:

  Alleen Neck of Wijdewormer?.

 7. Wim Heeres schreef:

  Geef iedereen in heel Nederland de mogelijkheid overal zijn extra afval te mogen afgeven. Stelling 99% doet het daar waar het moet. Landelijk dit gaan financieren en regelen. Dat houdt ons kand schoon (ook de bermen). Snel in en uit bij iedere milieustraat.

 8. Elizabeth schreef:

  Degene die nu naar Purmerend rijden om hun afval weg te brengen zijn dus niet meer welkom op de milieustraat.
  Wat denktde gemeente wat er met dat afval gebeuren gaat? Dat wordt ergens illegaal gedumpt. Dus nog meer kosten voir de inwoners van Purmerend. 🤔

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *