Bijzondere film over Melkwegbrug

06/06/2011

foto: Piet Jonker

Volker Staal en Funderingen uit Rotterdam heeft een filmpje gemaakt die vertoond werd bij het het slaan van de eerste paal voor de Melkwegbrug op 26 mei. De redactie wil u dit kijkje in de keuken van de ontwerpers niet onthouden.

Om het filmpje te bekijken klik

HIER

De brug wordt gebouwd in Rotterdam en dan in delen naar Purmerend gevaren. Hier worden alle delen met grote hijskranen in elkaar gezet. De brug is alleen voor fietsers en voetgangers en wordt 12 meter hoog, dat is net zo hoog als de Mandelabrug. Er zijn 65 treden omhoog en net zoveel treden omlaag. Dus goed voor de conditie. Als men bovenop de brug staat is er een mooi uitzicht over het Centrum en Weidevenne. De brug wordt daarmee méér dan de snelst mogelijke overgang; het wordt een doel en een attractie op zich. De verwachting is dat de brug rond september 2012 klaar zal zijn.

Met dank aan Volker Staal en Funderingen voor het beschikbaar stellen van het filmpje. Het overnemen hiervan is alleen toegestaan na toestemming van de redactie van www.weidevenner.nl en mag alleen overgenomen worden met bronvermelding.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *