Bijeenkomst verlies- en rouwverwerking

07/11/2018

Stichting Luctus organiseert op zondag 11 november van 14:00 uur tot 16:00 uur een bijeenkomst in Heel Europa aan de Genuahaven 48 in Purmerend. Het thema van deze middag is: Sociale contacten, wat heb je nodig om nieuwe mensen te ontmoeten? De stichting biedt een platform voor lotgenoten die te maken hebben met verlies en rouw en organiseert elke maand themabijeenkomsten. Van en door elkaar leren over hoe op een gezonde manier om te gaan met verlies en rouw na overlijden van een dierbare, maar ook bij scheiding en verlies van baan of gezondheid.

Een verlies laat altijd zijn sporen na bij de achterblijvende(n). Er is verdriet en pijn bij het verlies van een dierbaar persoon of van de gezondheid. Soms herkennen en erkennen mensen dit niet, of stoppen hun gevoel ver weg. Het verlies kan dan zo ver weg gestopt worden, dat er van binnen iets bevriest, dit noemen we: ‘gestolde rouw’. Dit kan psychische problemen en lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

Ondersteuning
In Purmerend en omstreken zijn geen mogelijkheden tot het delen van rouw en verdriet anders dan uitgaand van ziek-zijn, zoals na geestelijke of psychische instorting, waarbij psychische hulp nodig is. Luctus wil mensen hulp en ondersteuning bieden in het gezond verwerken van hun rouw, voordat er sprake is van het in geestelijk nood raken. Verlies- en rouwbegeleiding kan bijdragen aan ‘gezonde rouw’, en voorkomen dat er geestelijke of psychische problemen ontstaan. Ieder mens heeft het recht om gehoord te worden in zijn of haar pijn en verdriet en daarbij ondersteuning te vragen en te ontvangen. Het delen met lotgenoten heeft een helende werking. Meer informatie is te vinden op www.stichtingluctus.nl.

Zondag 11 november van 14:00 uur tot 16:00 uur in Heel Europa aan de Genuahaven 48 in Purmerend. Toegang is gratis.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *