Bibliotheek brengt boeken aan huis

05/12/2020

De Bibliotheek aan huis service van Bibliotheek Waterland is voor mensen die aan huis gebonden zijn, niet naar de bibliotheek kunnen komen, maar toch graag boeken uit de bibliotheek willen lezen. Bijvoorbeeld ouderen of mensen met een lichamelijke beperking. Om duidelijk te maken hoe een en ander in het werk gaat laat wethouder Harry Rotgans (Gezondheidszorg en Welzijn) in een YouTube filmpje zien hoe eenvoudig het is om boeken van de Bibliotheek Waterland in thuis te krijgen.

Na een intakegesprek met een medewerker van de bibliotheek wordt er een vaste vrijwilliger toegewezen die de bibliotheekmaterialen komt brengen en halen (dat is dus niet zoals in het filmpje de wethouder). Er zijn geen extra kosten aan verbonden, alleen het gebruikelijke lidmaatschap van de bibliotheek. Er kan gekozen worden uit de collectie via de digitale catalogus van de bibliotheek, waarbij de vrijwilliger kan helpen. Er is keus uit romans (normaal of groot lettertype), luisterboeken (op daisy-rom of via internet) of informatieve boeken (over bijvoorbeeld hobby’s, kunst of wetenschap).

Passend lezen
Voor blinden, slechtzienden of een andere leesbeperking is er de service Passend Lezen. Deze dienst geeft toegang tot de mooiste romans, en de spannendste verhalen in diverse leesvormen en collecties. Zo bestaat de collectie Audiolezen uit ruim 75.000 gesproken boeken! Ook heeft de Bibliotheek e-books die op een e-reader zijn te lezen, zodat de letters vergroot kunnen worden. Ook hierbij kunnen de vrijwilligers helpen.

Voor meer informatie over deze service of vrijwilliger worden: telefoon 0299-433323,  bij de bibliotheekvestigingen of stuur een e-mail naar:  info@bibliotheekwaterland.nl

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *