Bewonersbelang start petitie tegen huisjesmelkers

09/01/2019

Sydneystraat

Een groep bewoners slaat alarm vanwege het opkopen van drie panden in anderhalve maand tijd in De Gors en Weidevenne. De woningen zijn gekocht door Investeringsmaatschappij DS Holding en volgens de verontruste bewoners wil die de eengezinswoningen verbouwen tot appartementencomplexen met vijf, zeven of zelfs negen studio’s. Omwonenden zijn geschokt dat dit zomaar kan en ernstig bezorgd over de woonoverlast die dat met zich meebrengt. Zij hebben zich verenigd in de groep Bewonersbelang en starten een petitie die zal worden overhandigd aan wethouder Thijs Kroese, met de dringende oproep om de goedkeuring van de aangevraagde bouwvergunningen een halt toe te roepen.

Thijs Kroese

De groep Bewonersbelang laat op sociale media weten bang te zijn dat als dit doorgaat, het de deur openzet voor meer grote investeringsmaatschappijen die naar hartenlust overal in Purmerend woningen kunnen opkopen en die verbouwen voor tijdelijke verhuur. ‘We hebben gezien wat de rampzalige gevolgen daarvan zijn in Amsterdam. Malafide huisjesmelkers, torenhoge huurprijzen voor krappe kamers, verloedering, en overlast voor omwonenden. Ombouw van eengezinswoningen is lucratief voor investeerders, maar buren zijn met negen extra auto’s, geluidsoverlast, brandgevaar en draaideurverhuur de dupe. Laat de wijken blijven waar zij voor gemaakt zijn: rustige en veilige plekken om te wonen en onze kinderen te laten opgroeien. Bewonersbelang zet alles op alles om te voorkomen dat ‘Wild West taferelen’ ook in Purmerend werkelijkheid worden.’

Het gaat om de adressen: Sydneystraat 5 en Aztekenstraat 2 in Weidevenne en Basisveenstraat 11 in De Gors.

Kijk voor meer informatie op www.bewonersbelangpurmerend.nl. Wilt u de petitie ook ondertekenen klik hier.

Aztekenstraat

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. I. Zincken schreef:

    Ik ben hierop tegen, het is maar de vraag of de vastgoedeigenaren wel de huurders goed controleren. Iedereen kan nu in Purmerend komen wonen als je maar betaalt. We zien hoe dat in grote steden gaat, geen overzicht. Zelf slechte ervaringen in Amsterdam waar ik een appartement had gekocht waarvan de helft werd verhuurd en de andere helft koop was. Binnen no time was de spiegel in de lift stuk en troep op de galerij en kan je zeggen dat dat niet van de kopers kwam maar van de huurders. Dit heeft zeker mee gespeelt in de waarde van ons appartement toen, die ging om dit soort redenen omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *