Betaald parkeren bij Heel Europa

02/08/2018

Eerder dit jaar is er een gesprek geweest over de mogelijkheid om parkeerregulering (met parkeervergunningen voor bewoners) in te voeren naar aanleiding van grote parkeerdruk rondom Heel Europa. Vervolgens is er een enquête gehouden en op basis van de uitkomsten is besloten om geen parkeerregulering in te voeren. Begin dit jaar heeft Wooncompagnie het parkeerbeleid aangepast voor de bewoners van Heel Europa. Huurders zonder auto kregen voorheen wel een parkeerplek, waardoor het parkeerdek niet optimaal benut werd. De afgelopen maanden heeft Wooncompagnie meer zenders uitgegeven waarmee bewoners het dek op kunnen rijden. Daardoor is de parkeerdruk in de wijk afgenomen.

Naast bewoners maken ook bezoekers van de bedrijven in Heel Europa gebruik van de parkeerplaatsen in de wijk. Met name voor gehandicapten en bezoekers van het consultatiebureau is het vervelend om niet in de directe omgeving van het gebouw te kunnen parkeren. Daaraan wordt nu tegemoet gekomen door een beperkt aantal parkeerplaatsen aan te wijzen als betaalde parkeerplekken.

Vanaf 3 september
Met ingang van 3 september 2018 wordt daarom betaald parkeren ingevoerd voor 16 parkeerplekken aan Wales (14 regulier en 2 invalidenplaatsen). Het gaat om de strook aan de noordoostzijde van Heel Europa ter hoogte van Genuahaven 1 tot en met 5. Hiervoor gelden straks dezelfde voorwaarden als in de Hazepolder, met het lage parkeertarief van 1 euro per uur. De parkeerautomaat is inmiddels geplaatst en binnenkort komt er een aankondigingsbord. Op de invalidenparkeerplaatsen mogen bezoekers met een blauwe parkeerschijf dan maximaal 3 uur staan.

Vragen
Voor vragen kunt u kontact opnemen met Michael Lanting, wijkmanager, via (0299) 452 452.

Uitleg op de bewonersavond

Wijkmanager Michael Lanting in gesprek met bewoners

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *