Beelden op rijm

04/03/2012

DE EXPOSITIE IS NIET IN DE BIBLIOTHEEK MAAR IN HET STADHUIS VAN PURMEREND

Een kunstenares ontmoet een dichter. Brigitta Holzel-van de Wateringen uit Weidevenne en Marc Bart exposeren vanaf 5 maart hun gezamenlijke kunsten in het stadhuis van Purmerend.

de woorden en de fantasie

Zniet langer meer geheim

uit het hoofd der kunstenaars

Beelden op Rijm

Het begon allemaal in 2010. Brigitta maakt al jaar en dag portretekeningen. Haar techniek? Kleurpotlood. Een vorm waar Brigitta voor gevallen is, en nooit meer vanaf is gekomen. En maar goed ook. Inmiddels weet zij feilloos personages, uitdrukkingen en emoties weer te geven in haar werk. Meer dan eens krijgt zij de verbazing van toeschouwers over zich heen die vol bewondering horen dat dit allemaal met kleurpotlood gemaakt is. Marc Bart maakt gedichten. Altijd op rijm, altijd vanuit een bijzondere invalshoek. In 2006 gaf hij zijn eerste bundel “Poëteren” uit. Hij werkt in het diepste geheim aan een vervolg en publiceert ondertussen ‘her en der’.  De kunstenares en de dichter kwamen elkaar tegen. Uit bewondering voor elkaars werk zijn zij heel voorzichtig begonnen met een samenwerking. Marc maakte een gedicht bij een portrettekening van Brigitta. Brigitta, op haar beurt, zette de beelden die zij had bij een gedicht van Marc op papier. Het resultaat beviel beiden zo goed, dat ze de samenwerking voortgezet hebben. Soms is het gedicht er eerst, soms eerst het portret, soms tegelijk. Maar altijd treffend en in de stijl die de ander bedoeld heeft.

Samen maken zij ook zogenaamde levensloopportretten. Brigitta maakt hierbij een portret van een persoon, omgeven door allerhande iconen uit zijn of haar leven. Marc zet dit thema op rijm en vervolgens wordt er één geheel van gemaakt. In maart 2012 kunt u het werk van Brigitta en Marc bewonderen in de expositie “Beelden op Rijm” in het stadhuis van Purmerend.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *