Beachvelden op Kop West sportief geopend

08/07/2019

In het najaar wordt begonnen met de bouw van De Open Veste op Kop West. Al enige tijd was het een leeg en kaal terrein en op een goede dag dachten buurtsportcoaches Femke de Wit en Dennis Bus van Spurd, ‘daar zouden we best iets leuks mee kunnen doen’. Na overleg met de ontwikkelaar en gemeente kwam er witte rook en kregen ze de toezegging dat het gebied tot aan het begin van de bouw gebruikt mag worden voor sportactiviteiten. Er werd een zandwal opgetrokken om eventuele overlast voor bewoners te beperken en Spurd zorgde voor hekken, belijning, doelen en netten. Het duurde niet lang of de eerste sportievelingen namen het veld in gebruik. Ook de jeugd wist de beachvelden al snel te vinden, maar de officiële opening vond plaats op zondag 7 juli toen wethouder Mario Hegger met een (mini)schaar het lint doorknipte.

De wethouder had voor deze gelegenheid zijn zondagse pak thuisgelaten en kwam, in sporttenue en sportief op de fiets naar de Kanaaldijk. Hegger liet weten blij te zijn met het initiatief van de tijdelijke beachvelden: “Jong en oud kunnen hierdoor in de wijk sporten. Het is gezond en het brengt bewoners bij elkaar.” Na het doorknippen van het lint werd het veld in gebruik genomen met een yogasessie en dat bleek voor sommigen nog best een zware sport te zijn.

Op z’n buik
Spurd zorgde voor fruit en water en een van de andere activiteiten was een rugbywedstrijd voor de jeugd. Er werd door de jongens en meisjes fanatiek gespeeld en toen de wethouder dacht even mee te doen en een try (doelpunt) te scoren, kwam hij bedrogen uit. Voor hij het goed en wel in de gaten had, werd hij getackeld, lag op zijn buik en was de bal kwijt.

Openbaar
De sportvelden zijn openbaar terrein, iedereen mag er alle dagen gratis sporten. Doelen en netten staan er al, alleen zelf spullen als ballen en yogamatjes meenemen. In de zomermaanden zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten van Spurd en dan zijn de velden niet (allemaal altijd) beschikbaar voor vrij gebruik.

Heeft u een idee voor een sportieve activiteit, om zo bijvoorbeeld een ontmoeting met buurtbewoners mogelijk te maken, neem dan contact op met de wijksportcoach Weidevenne Femke Wit via femke.wit@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.15 uur via telefoon 0299- 418100.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *