Bankje verdeelt bewoners (2)

25/05/2012

Beste Redactie,

Naar aanleiding van het artikel ‘Bankje verdeelt bewoners’ het volgende.

In het artikel wordt, naar onze mening, een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Voor alle duidelijkheid: ik en de andere bewoners die deze euvele daad op hun geweten hebben, zijn ook voorstanders van een bankje. Ook wij streven naar een ‘warme’ wijk met ontmoetingsplekken. Werken aan cohesie in de stad. Prachtig. Maar de werkelijkheid is soms niet zo lief en warm. Helaas.

De ‘tegenstanders’ van het bankje hebben zich laten informeren door de wijkagent over de aard van de groep jongeren die zich vaak bij het bankje ophielden. Zijn advies: vooral niet op eigen houtje aanspreken. En natuurlijk, niet iedereen die op het bankje zat was slecht nieuws. Als je zoon en dochter niet zonder lastig gevallen te worden langs het bankje kunnen lopen vanwege deze klanten, dan moet je toch wat. Daarbij stonden de heren regelmatig op het plein te urineren of lieten de lege verpakkingen op straat achter. Maar aanspreken? Beter van niet dus.

Voor een aantal bewoners reden om er wat aan te doen om echt vervelende toestanden te voorkomen. In een overleg waarvoor alle bewoners zijn uitgenodigd, is de afspraak gemaakt dat bij het terugkeren van de groep een telefoontje volstond om het bankje te laten verwijderen. Dat niet iedereen op de bespreking aanwezig was, betekent niet dat je kan doen alsof die afspraak niet bestond. De gemeente heeft verzuimd op het moment dat de bankje daadwerkelijk werd verwijderd de bewoners te informeren.

In reactie op het artikel, staat: “Onlangs op een mooie dag zaten er zelfs kinderen op dekentjes en badlakens op het grasveldje naast de speeltoestellen. Weg met dat gras? En als laatste kunnen we misschien ook de trottoirs oprollen omdat mensen daar op niet alleen lopen, maar soms ook met elkaar praten” (P. Groenendaal). Wat wordt hier gesuggereerd? Dat als je de redenering van de ‘tegenstanders’ doortrekt, kinderen niet welkom zijn in het gras en pratende voorbijgangers op de stoep, ook niet welkom? Tegen dit soort tendentieuze reacties is geen kruid gewassen. Iedereen is het met je eens. Wat ons betreft is iedereen van harte welkom op het plein: arm of rijk, wit of zwart, dik of dun, jong of oud, het maakt niet uit. Zolang men zich fatsoenlijk gedraagt. Dat er nu weer veel gebruik wordt gemaakt van de speeltoestellen, kan heel goed te maken hebben met het wegblijven van de jongeren. Van ouders met kleintjes uit omliggende straten is bekend dat ze hun kroost liever niet meer op het pleintje zagen spelen.

Namen bekend bij redactie

Onderschrift van de redactie wijkkrant Weidevenne/www.weidevenner.nl

Plaatsing van een reactie/artikel van bewoners houdt niet in dat de redactie het ermee eens of oneens is. De redactie van de wijkkrant Weidevenne/www.weidevenner.nl wil bewoners de mogelijkheid geven om te laten weten wat er speelt in de wijk. Soms is dit positief, soms negatief. De website wil hiervoor een platform zijn. Het staat een ieder vrij om iets in te sturen. De redactie redigeert, indien nodig, ingestuurde artikelen. Binnenkort zullen wij de voorwaarden en richtlijnen hierover op de website plaatsen.

De redactie wijkkrant Weidevenne/www.weidevenner.nl

 

 

 

2 comments

  1. T. van de Weide schreef:

    De kern van de reacties is dat voor een verkeerde aanpak is gekozen.

    Als de situatie is/was zoals de aangever schrijft, moet er gewoon aangifte worden gedaan. Niet de gemeente het bankje laten verwijderen, maar de overlast gevende jeugd aanpakken. Als het klopt dat de wijkagent het advies gaf om de jongeren niet aan te spreken is er echt iets goed mis.

    Als je deze oplossing doortrekt naar andere overlast gevende situaties is het einde zoek. En dan nog dit: bewoners die niet reageren op een uitnodiging voor een bespreking kunnen wel degelijk doen alsof er de afspraak niet bestond. Zij hebben namelijk helemaal geen afspraak gemaakt.

  2. Stenny schreef:

    E.a. zou met een juiste handhaving of bemiddeling misschien beter zijn gegaan. Maar er staat ook al in de krant dat de gemeentelijke handhaving het bij parkeerboetes houdt, die auto’s zeggen in de regel niets terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *