Banken staan op hun plek

24/06/2011

Roald Helm en Els de Back

Op 18 juni was er een feestje in Weidevenne. Om 13.00 uur werden eerst de mozaïekbanken onthuld door Roald Helm, wijkwethouder van Weidevenne en Els de Back, directeur van Clup Welzijn. Aansluitend was er de officiële opening van het nieuwe gebouw van jongerencentrum Columbuzz dat tevens haar 4-jarig bestaan vierde. De jongeren en buurtbewoners konden van 14.00-19.00 uur in Columbuzz een kijkje nemen en deelnemen aan diverse activiteiten zoals de karaoke drive-in show.

Het mozaïekproject ging in 2009 van start als bewonersinitiatief van enkele bewoners uit Weidevenne. Deze bewoners hebben samen de projectgroep gevormd en vervolgens is dit project tot stand gekomen met ondersteuning van Clup Welzijn.

Na een periode van voorbereidingen en het vergaren van de benodigde financiële middelen is er half april 2011 daadwerkelijk gestart met het mozaïeken. In twaalf hele dagen is er gewerkt door 100-120 bewoners bijna allemaal  uit Weidevenne. Zo waren er onder andere groep 8 van basisschool de Marimba, bewoners van de Prinsenstichting, jongeren/meiden van Columbuzz en individuele deelnemers. Het mozaïeken is begeleid door de kunstenares Yasmin Kaddour. Er zijn drie banken gerealiseerd met het thema Weidevenne en weidevogels en deze banken hebben hun definitieve plaats gekregen bij het fietspad en jongerencentrum Columbuzz.

Clup Welzijn bedankt alle partijen die de realisatie van de mozaïekbanken mogelijk hebben gemaakt, zoals de projectgroep, de Kerngroep Weidevenne, Stichting Weidevenne, Rotary Purmerend Weidevenne, De Wolf Verf, Eipi Belettering en aannemersbedrijf Braak Beemster b.v.

Foto’s van de opening kunt u HIER bekijken. Het webalbum is via deze LINK te bekijken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *