Bakkie koffie tegen eenzaamheid

29/09/2021

Van 30 september tot en met 7 oktober is de landelijke Week tegen de Eenzaamheid 2021. Tijdens deze week zijn er elk jaar honderden activiteiten, waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Ook Purmerend en Beemster doen mee. Eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact, en daarom zijn er verschillende activiteiten gepland om het bespreekbaar te maken. Het begint in Purmerend met een webinar (evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is) op 30 september.

Tijdens dit webinar gaat gespreksleider Ingrid van Maarschalkerweerd, directeur bij WelzijnWonenPlus, in gesprek met jongeren en ouderen over eenzaamheid. Ook wethouder Harry Rotgans neemt deel aan het gesprek. De volgende dag, vrijdag 1 oktober om 10 uur, onthullen wethouders Rotgans en Dings (Beemster) het buurtbankje bij het Gildeplein, waarop bewoners kunnen plaatsnemen voor een praatje met andere bewoners.

Koffie bij Columbuzz
Clup Welzijn gaat op vrijdag 1 oktober op pad met een mobiele koffiekar. Medewerkers gaan in gesprek met bewoners en mensen die langskomen. De koffiekar staat van 15.00 tot 17.00 uur bij tiener- en jongerencentrum Columbuzz aan de Australiëlaan 2 in Weidevenne. Andere koffiehaltes zijn: 10.00-12.00 uur  Winkelcentrum Gildeplein en 12.30-14.30 uur restaurant De Populier aan de Populierenstraat 7.

De activiteiten tijdens de Week tegen de Eenzaamheid zijn georganiseerd door Clup Welzijn, WelzijnWonenplus, Stichting Wonen en Zorg, Spurd, gemeente Purmerend en gemeente Beemster.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. mary schreef:

    Clubjes en cursussen kunnen veel helpen om anderen te ontmoeten en van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *