Antwerpenhaven aan de laadpaal

10/01/2021

Op verzoek van bewoners uit de buurt wordt op woensdag 13 januari een oplaadpunt voor elektrische auto’s ter hoogte van Antwerpenhaven 100 aangelegd. Het bedrijf Total voert de werkzaamheden uit op woensdag 13 januari. Het werk duurt een dag. Deze dag mogen er geen auto’s geparkeerd staan op de aangegeven locatie.De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvrager. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van de aanvrager. Dit is dus niet vóór of bij de woning, waardoor de aanvrager altijd te maken kan krijgen met enige loopafstand naar het oplaadpunt.

Op verzoek van bewoners of bedrijven wordt elk jaar een aantal algemene oplaadpunten aangelegd in de openbare ruimte. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein de auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Daarna worden de aanvragen geïnventariseerd en samen met de aanvragers de locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten alleen op zichtlocaties komen, zoals bij winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo worden de oplaadpunten maximaal gebruikt.

Vragen
De locatie aan de Antwerpenhaven is op 6 juli 2020 in de Staatscourant bekend gemaakt. Bewoners zijn middels een (late) bewonersbrief op de hoogte gesteld. Voor vragen: Auke Plantinga via het Klantcontactcentrum (0299) 452 452 of per e-mail verkeer@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *