Anti Buikjes Club zoekt nieuwe leden

22/08/2019

De ABC (Anti Buikjes Club) speelt elke zaterdagochtend tussen 9.00 en11.00 uur een potje laagdrempelig en vooral vriendschappelijk voetbal op het kunstgrasveld van Rugby Club Waterland aan de Flevostraat in Purmerend. Er wordt twee maal 35 minuten gespeeld en in de rust en na afloop is er koffie en thee. De mannen spelen het hele jaar door, weer of geen weer, behalve bij onweer. Slidings en ruw spel zijn niet toegestaan en de minimumleeftijd is vijftig jaar. De club wil graag nieuwe leden uitnodigen.

Soms zijn er wel eens toeschouwers en die moeten toch even wennen. Er is geen scheids- en grensrechter te bekennen en er zijn geen lijnen van een voetbalveld. Een uitbal is daardoor lastig te beoordelen en als de bal te ver uit gaat, nemen de mannen gewoon een nieuwe bal die achter het doel klaarligt.

Blijven bewegen
Doelman Nico van Dijk, inmiddels 85 jaar oud, neemt het allemaal niet zo serieus. Op de vraag wat de stand is, komt het antwoord ‘dat weet ik niet, is ook niet belangrijk’. Nico: ,,Ik heb gepeeld bij Ajax, nog voor het betaald voerbal werd ingevoerd, en daarna zaterdags bij Swift in Amsterdam en ZOB in de Beemster.” Tussen het met de voet voorkomen van een doelpunt en doeltreffend in de weg lopen bij een fantastische kopbal van een tegenstander door verteld Nico dat hij zijn portie in de vorm van een ernstige ziekte wel heeft gehad en zijn motto nu is ‘blijven bewegen’.

Nieuwe leden
De club is oorspronkelijk voortgekomen uit het BEP korfbalgebeuren en bestaat inmiddels ruim vijftig jaar. Een paar jaar geleden is het gouden jub ileum gevierd en elk lustrum wordt er weer een feestje georganiseerd. Het aantal leden is helaas afgenomen en nieuwe liefhebbers worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. bij G. Gruithuijsen via 06-53136789. Eerst een paar zaterdagen meespelen om te zien of het wat is kan ook. Kom dan op zaterdag om 9.00 uur naar de kantine van Korfbal Vereniging BEP aan de Flevostraat in Purmerend.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *