Allergedachtenisavond afgelast

19/10/2020

RK Kerkhof Overweersepolderdijk

De jaarlijkse Allergedachtenisavond op het historische en gerestaureerde kerkhof aan de Overweersepolderdijk 24 in Purmerend op zaterdagavond 31 oktober a.s. kan helaas niet doorgaan. De RIVM 1,5 meter maatregel kan niet worden gehandhaafd en daardoor is de organisatie ‘met pijn het hart’ genoodzaakt deze bijzondere avond te annuleren. Het kerkhof is deze dag wel gewoon open,  zodat er op eigen wijze een lichtje kan worden aangestoken of iets worden ophangen bij  geliefden. De kapel is open van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Langs de Overweersepolderdijk (nummer 24) in Purmerend ligt een schitterend historisch kerkhof dat wordt aangelegd in 1875. Hier vinden vele overledenen gedurende een volle eeuw hun laatste rustplaats. Na opening van een nieuw kerkhof wordt dit terrein afgesloten, niet meer gebruikt en raken de graven en de kapel in verval. Om zo’n prachtige historische locatie niet verloren te laten gaan wordt in 2004 een stichting opgericht die de restauratie ter hand neemt. Het resultaat is een unieke sfeervolle locatie, waar de nevel van herinnering nog altijd tussen de bomen hangt.

Bijzondere ambiance
Het voormalige kerkhof biedt diverse mogelijkheden voor asbestemming. Daarnaast wordt deze plek met zijn bijzondere ambiance gebruikt voor passende activiteiten zoals herdenkingen, concerten of tentoonstellingen. Iedereen is van harte welkom om het kerkhof te bezoeken. De kapel is tijdens exposities van vrijdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het hek is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informati is te vinden op www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *