Activiteiten Fight Cancer Purmerend-Beemster

30/05/2021

Swim to Fight Cancer 2020

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Zaterdag 28 augustus zijn er op vier locaties verschillende sportieve en culturele activiteiten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. De organisatie van Fight Cancer Purmerend-Beemster is inmiddels vergevorderd met de voorbereidingen voor het Festival2Fight Cancer. Rond de vier thema’s Walk, Talent, Game en Battle zijn er die dag coronaproof verschillende activiteiten. Hiervoor werkt Fight Cancer samen met onder meer P3, H20 Esports Campus Amsterdam en Spurd.

Deelnemers betalen om mee te doen aan een activiteit van Festival2FightCancer en zij kunnen zich daarnaast laten sponsoren. Ook is het mogelijk los van een deelnemer een bijdrage over te maken aan Fight Cancer. Vorig jaar bracht de Walk to Fight Cancer in Purmerend en Beemster maar liefst bijna veertigduizend euro op.

Vrijhouden
Er zijn activiteiten voor verschillende leeftijden en doelgroepen, zowel individueel als voor teams. Het Festival2FightCancer is over drie maanden, inschrijven is mogelijk in de loop van juli. Woordvoerder Marika Pruis: ‘We zijn druk bezig met de voorbereidingen, dat is leuk en stimulerend. Kankeronderzoek is hard nodig en kost veel geld. Ik hoop dat veel mensen 28 augustus in hun agenda vrijhouden.”

Forse resultaten

Swim to Fight Cancer 2020

Met sportieve en culturele activiteiten om aan mee te doen of om te bezoeken steunen Purmerenders en Beemsterlingen onderzoeken naar kanker. Fight Cancer gaat ook bedrijven benaderen voor het met sponsoring ondersteunen van activiteiten en voor bijdragen voor kankeronderzoek. Het ingezamelde geld maakt uitbreiding en versnelling van onderzoeken naar behandeling van kanker mogelijk. De laatste decennia zijn er op basis van onderzoeken forse resultaten gerealiseerd, waardoor kanker vaak niet meer dodelijk is.

Vanwege de coronamaatregelen is een Swim to Fight Cancer dit jaar niet mogelijk. Fight Cancer Purmerend-Beemster verwacht dat tijdens de jaarlijkse actie in 2022 Swim to Fight niet zal ontbreken.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *