Activiteiten Festival to Fight Cancer afgeblazen

21/07/2021

Swim to Fight Cancer 2020

De organisatie van Fight Cancer Purmerend-Beemster was al vergevorderd met de voorbereidingen. Het doel was met sportieve en culturele activiteiten geld inzamelen voor kankeronderzoek op zaterdag 28 augustus in Purmerend en Beemster. Rond de vier thema’s Walk, Talent, Game en Battle waren er die dag coronaproof verschillende activiteiten gepland. Helaas heeft de organisatie naar aanleiding van de ontwikkelingen van de besmettingscijfers en aanscherping van maatregelen moeten besluiten te stoppen met de voorbereidingen en het evenement af te blazen.

De organisatie wil met het laten reizen van deelnemers en bezoekers en de activiteiten van het F2FC zelf op geen enkele manier bijdragen aan het aantal besmettingen en daarmee uiteindelijk ziekenhuisopnamen. De druk op de zorg heeft namelijk ook gevolgen voor de wachttijden voor behandeling van kankerpatiënten. De organisatie hoopt dat volgend jaar het F2FC wel weer mogelijk zal zijn.

Jammer
Woordvoerder Marika Pruis: ‘Het is heel jammer dat er dit jaar geen F2FC mogelijk is, maar wij vinden het niet verantwoord gezien de ontwikkelingen en maatregelen. We popelen om te beginnen met de organisatie van een evenement met culturele en sportieve activiteiten volgend jaar.’

Bijdrage
Wie kankeronderzoek wil steunen kan een bijdrage overmaken via de landelijke website van Fight Cancer (https://www.fightcancer.nl). Het gaat om onderzoeken naar bijvoorbeeld medicatie en behandelmethoden ter bestrijding van kanker. Het ingezamelde geld maakt uitbreiding en versnelling van onderzoeken naar behandeling van kanker mogelijk. De laatste decennia zijn er op basis van onderzoeken forse resultaten gerealiseerd waardoor kanker vaak niet meer dodelijk is.

swim to fight cancer 2020

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *