Actievoerders voor gesloten deur

12/02/2019

Ongeveer tachtig boze ondernemers en bewoners van het centrum, en omliggende buurten zoals Hazepolder en Bloemenbuurt, waren dinsdag 12 februari afgekomen op de oproep tot een demonstratie en overhandiging van een petitie bij het gemeentehuis in Purmerend. Na gesprekken buiten met raads- en commissieleden die onderweg waren voor fractievergaderingen in het gemeentehuis, wilde de groep zich naar binnen begeven voor het overhandigen van de petitie, maar dat ging niet zomaar, want het gemeentehuis bleek gesloten. Na enig overleg werd in de hal van het gemeentehuis de petitie overhandigd aan de ‘nestor van de raad’ Arie Wim Boer.

Ondernemers en bewoners ondervinden een enorm te kort aan parkeerplekken, en dan met name rondom de Koemarkt. Veel ondernemers zeggen te maken te hebben met soms wel een kwart aan omzetverlies, omdat bezoekers, als ze geen parkeerplek vinden, doorrijden of gewoon wegblijven. De actievoerders wilden met deze actie hun stem laten horen. ‘Wij willen samen met de Gemeente Purmerend overleggen over het parkeerbeleid. Onze gasten en klanten kunnen nauwelijks meer parkeren rondom het centrum en dit kost vrijwel iedereen klandizie. De Koemarkt moet een bruisend horecaplein zijn en iedereen moet gemakkelijk kunnen parkeren’.

Samen
Arie Wim Boer zei op de hoogte te zijn van de parkeerproblemen en zegde toe als raadslid te zorgen dat de petitie op de juiste plaats terecht komt en zal worden besproken. Daarna verliet iedereen weer rustig het gemeentehuis. Spandoeken en luidsprekers hadden de actievoerder thuis gelaten, want de actie was niet opgezet  voor geweld en/of conflicten. Zoals een demonstrant opmerkte: “We moeten samen zorgen voor een leefbare stad.”

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

 1. Karin schreef:

  Het is schandalig dat er steeds minder parkeerplekken komen.
  Ga op de fiets ga lopen ! Kom op zeg , en mensen die graag willen winkelen in onze stad dan ? Die gaan daardoor Purmerend uit de weg , krijgt de horeca en winkels het steeds rustiger.
  Jammer van ons zo mooie stad (je)

 2. Isoline Guijt-Bouman schreef:

  Ik ben het met het vorige commentaar eens. Wat ook zo irritant is de auto’s op het parkeerterrein van Deen op de Wagenweg. Veel auto’s van het publiek in het centrum. Het is namelijk gratis. Ga met de fiets of ga lopen. Mensen die slecht ter been zijn kunnen ook nergens meer parkeren.

 3. Reiny Kuiper schreef:

  Even een reactie bij de Deen wagenweg is alleen de eerste anderhalf uur gratis en het is mij nog nooit gebeurd dat er geen plek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *