Actiedag Odion groot succes

22/03/2018

Afgelopen zaterdag, 17 maart, was het zo ver. Onze actiedag, in het kader van de Week van de Zorg, ten bate van een groep Roma in Roemenië. We willen daar mensen met een beperking een vakantieweek aanbieden om even de armoede en ontberingen te kunnen ontvluchten. Het gaat om mensen die in bittere armoede leven en waarbij familie 24 uur per dag de zorg heeft voor een kind of familielid met een beperking. We hadden hier duizend euro voor nodig.

We wilden met deze dag ook bereiken dat vele mensen konden kennis maken met onze locatie en het werken in de gehandicaptenzorg. Alle medewerkers waren aanwezig, evenals een aantal van hun kinderen die ook meehielpen. We hopen dan ook dat het veel mensen heeft kunnen stimuleren in hun keuze voor een baan of vrijwilligerswerk in onze beroepstak, en dat onze cliënten, ondanks hun beperkingen, ook veel mogelijkheden hebben. Dat zij veel kunnen betekenen voor de maatschappij, als ze dit vanuit hun talenten en mogelijkheden kunnen doen. En dat ze dat kunnen, dat hebben ze die dag volop laten zien!

Doel bereikt
Afgelopen zaterdag was onze actiedag. We hadden een aantal marktkramen, gevuld met artikelen gemaakt op de dagbestedinglocaties van Odion en in onze woonlocatie. Er waren leuke en lekkere dingen gemaakt die verkocht werden, er was een loterij, een karaoke, knutseltafel, er speelde een violiste en er waren zang optredens. Helaas was het buiten zo koud, dat we de activiteiten naar binnen hebben verplaatst, maar dat mocht de pret niet drukken. Heel veel mensen wisten ons te vinden. Een ruwe schatting… zo’n driehonderd mensen? Dit overtrof volledig onze verwachting! Na de markt zijn we het geld gaan tellen en we kwamen uit op een winst van € 1.280,00! We hebben ook dat doel bereikt. Zowel te danken aan de opbrengsten van wat wij aanboden, als aan de giften die wij hebben mochten ontvangen. Eén gift kwam van de Stichting Eierencentrale Purmerend en een andere gift van IJ-bouw BV uit Amsterdam. Voor de loterij kregen we heel veel artikelen van de plaatselijke winkeliers.

We kijken terug op een hele mooie dag en ik wil hierbij onze dank uitspreken naar alle donateurs, de medewerkers en hun kinderen, onze vrijwilligers, de bezoekers en onze cliënten. Namens team Londenhaven, Annette Aydin.

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *