Abri komt er dankzij bewonerscommissie

12/05/2012

Joke en Arie bij de nieuwe abri

Na veel actie is het dan toch gelukt: bij de Woonstate WJC Passtoors aan de Zambezilaan komt een abri, zodat mensen enigszins beschut op de bus kunnen wachten.

Arie, Piet en Joke van de bewonerscommissie van de Woonstate zijn in januari 2010 begonnen met een verzoek aan de gemeente. Na veel geschrijf en gewacht besloot een aantal commissieleden naar de vergadering van de wijkkerngroep te gaan. Tijdens deze vergadering, waarop ook  wijkwethouder Roald Helm aanwezig was, hebben ze uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat deze abri er moest komen, vooral voor de wat oudere bewoners van de Woonstate. Begrip was er zeker. Meneer Mol van de gemeente heeft het verzoek vervolgens doorgespeeld aan Arriva (nu EBS) met een positief advies van de gemeente, maar opnieuw werd het weer erg lang stil. Mevrouw T. Bruins van de Centrale Cliëntenraad van de Zorgcirkel heeft vanuit haar positie ook een verzoek naar diverse instanties gestuurd.

Hekken

Op 10 mei, na twee jaar actievoeren, werd de Abri dan echt geplaatst bij de bushalte aan de Zambezilaan, hoek Karavaanstraat. De bewoners staan eindelijk beschut op hun bus te wachten. Voor de mensen die regelmatig naar het Tramplein gaan is dit een geweldige oplossing.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

4 comments

 1. W. van der Laan schreef:

  Na 8 jaar vrij uitzicht kijk ik nu met mijn buren tegen een spuuglelijke abri aan. Deze abri heeft destijds nooit in de bestemmingsplannen van de gemeente gestaan toen wij het huis kochten.

  Niemand van de gemeente, EBS, CBS en de bewonerscommissie van de Woonstate heeft rekening gehouden met de bewoners/huisbezitters achter de abri. Sterker nog, wij zijn nooit benaderd of op de hoogte gesteld van de komst/plaatsing van de abri.

  Echt ronduit schandelijk en belachelijk. Vooral omdat dit merendeels een uitstap halte is en niet alle bussen doorrijden naar het Tramplein.

  Als wij dit van te voren geweten hadden, waren wij zeker een bezwaarprocedure gestart. Helaas staat die abri er nu al maar gaan er zeker nog werk van maken om proberen de abri weer weg te laten halen. Wij denken ook dat de abri invloed heeft op de waarde van ons huis. Wij balen er in ieder geval stevig van.

  1. P.de boer schreef:

   Ik geef meneer van der laan gelijk sommige mensen denken dat ze alles voor elkaar krijgen.

   Ik denk,ook dat meneer van der laan ze huis in waarde zakt met die lelijke abri voor de deur.

   waarom is de abri niet voor de woonstate geplaatst, dat wil de bewoners commissie natuurlijk niet.

  2. P.de boer schreef:

   Rijdende rechter inschakelen

 2. L.Jipke schreef:

  Ik ben het ook eens met meneer Vd laan en de boer. Ik vind het raar dat als je buren bent dit niet met elkaar overlegd. Er is volgens mij alleen aan eigen belang gedacht. Ik moet er niet aan denken om z’n abri voor mijn keukenraam te krijgen. Je huis neemt hierdoor zeker in waarde af. Ik snap niet dat je geen overleg pleegt met je buren. En wat gaat de jeugd met z’n hokje doen. 9 vd tien keer wordt er vernield of bekladderd. Veel succes meneer vd laan ik hoop dat u straks weer vrij uitzicht heeft . Zeker omdat t eigenlijk maar n uitstaphalte is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *