Aanvragen mantelzorgcompliment 2020

03/10/2020

Purmerenders die al langere tijd mantelzorg ontvangen van iemand uit hun omgeving kunnen het Mantelzorgcompliment aanvragen en daarmee de mantelzorger in het zonnetjes zetten. Met dit compliment spreekt de gemeente Purmerend haar waardering uit voor de hulp en zorg die de mantelzorgers bieden. Het compliment bestaat uit een geldbedrag en de hoogte is afhankelijk van het aantal aanvragen dat de gemeente krijgt en is maximaal honderd euro. Aanvragen kan tot 31 december 2020. Aanvragen kan via de website en binnen ongeveer acht weken laat de gemeente schriftelijk weten of het Mantelzorgcompliment wordt toegekend.

Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment zijn er een aantal voorwaarden.

  • U woont en staat ingeschreven in de gemeente Purmerend.
  • U krijgt hulp of zorg van iemand (de mantelzorger) zonder dat u deze persoon daarvoor betaalt. Hulp die betaald wordt uit bijvoorbeeld een Persoonsgebonden budget (Pgb) is dus geen mantelzorg.
  • De mantelzorger levert de hulp al langer dan 3 maanden achter elkaar in het jaar van aanvraag en méér dan 4 uur per week.
  • De mantelzorger doet méér voor u dan de dagelijkse (gebruikelijke) hulp of zorg, die partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten elkaar normaal gesproken bieden.
  • De mantelzorger staat geregistreerd in het mantelzorgregister van de gemeente Purmerend en ontvangt per jaar maximaal 1 compliment, ook al biedt deze aan meer personen mantelzorg.

Bij twijfel over de aanvraag kan contact worden opgenomen met het loket Wmo via telefoonnummer 0299 452555, maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Email kan ook:

loketwmo@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *