Aanpassing groengebied Kanaaldijk Weidevenne

15/07/2020

Bewoners van Wales (1 t/m 83) en Bloemenbuurt, die uitzicht hebben op de Kanaaldijk, zijn door middel van een bewonersbrief op de hoogte gesteld van aanpassingen aan het groen tussen Melkweg en Spoorbrug. Eerder is al vermeld dat de gemeente bezig is een plan te maken voor dit groengedeelte en om te bepalen of de bestaande bomen veilig zijn en kunnen blijven staan, is een externe deskundige ingeschakeld om de bomen te inspecteren. Uit het onderzoek blijkt dat één boom geen overlevingskans heeft en gekapt moet worden.

Het kappen gebeurt uit veiligheidsoverwegingen. De boom heeft een vergevorderde afsterving in de kroon en holtes, houtscheuringen en rottingen. Gemeente Purmerend heeft de zorgplicht voor bomen die in eigendom zijn, en dat betekent dat zij bomen moet onderhouden en regelmatig inspecteren ten behoeve van de veiligheid. Om eventuele ongevallen en schades te voorkomen moet deze boom binnen een maand gekapt worden.

Noodkap
Omdat dit een noodmaatregel is wordt voor het kappen van deze boom een melding gedaan van een noodkap via de omgevingsvergunning. De boom wordt gekapt in week 30 (20-.24 juli). Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad voor enkele uren afgezet en het verkeer omgeleid.

Gesprek
Na de zomervakantie worden bewoners uitgenodigd voor een gesprek over het ontwerp van de groenstrook, waarbij ook de verdere bevindingen uit de veiligheidsrapportage zijn in te zien. Wilt u het rapport inzien betreffende de veiligheidsinspectie dan kunt u een verzoek indienen via onderstaand e-mailadres.

Voor vragen: telefoonnummer (0299) 452 452 of via het e-mailadres Omvormingengroen@purmerend.nl

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *