Aanpassing boomvakken voetpad Bernard Nieuwentijtstraat

05/07/2020

Naar aanleiding van meldingen over boomwortelopdruk (wortels drukken bestrating omhoog) aan het voetpad hebben een aantal bewoners bewoners van de Bernard Nieuwentijtstraat en Oranjestraat bericht van de gemeente ontvangen dat de boomvakken in het voetpad voor hun woningen worden aangepast. Het is helaas niet mogelijk de planten rondom de bomen, die sommige bewoners hebben geplant, te laten staan. Bewoners kunnen deze planten zelf weghalen voor de start van de werkzaamheden. De gemeente verwijdert de planten die niet weggehaald zijn.

De gemeente gaat als proef in dit deel van de straat TreeMulch toepassen. Dit is een soort rubber materiaal dat water en lucht doorlaat voor de bomen. Er kan tot aan de stam goed op worden gelopen. Het materiaal is flexibel, waardoor het meebeweegt met de groei van de wortels. Een viertal bomen krijgen geen TreeMulch dek. Deze bomen zijn van slechte kwaliteit en worden in de toekomst helaas gekapt. Hier wordt  alleen de bestrating hersteld.

Beperkte overlast
De werkzaamheden worden uitgevoerd van 3 t/m 7 augustus. Eerst wordt de bestaande bestrating rondom de bomen verwijderd en vervolgens gaat de TreeMulch erop. Het rubberachtige materiaal moet korte tijd uitharden. De werkzaamheden geven beperkt overlast.

Voor informatie: telefoon (0299) 452452 of email info@purmerend.nl t.a.v. Wouter de Oude.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *