Aanleg openbaar elektrisch oplaadpunt

07/08/2018

Binnenkort legt de gemeente een oplaadpunt voor elektrische auto’s aan op de Bossa Novastraat aan de zijkant van de woning Salsastraat 23. De aanleg van dit oplaadpunt gebeurt op verzoek van één of meerdere bewoners uit de buurt met een elektrische auto. Bewoners zonder eigen terrein en bezoekers met een elektrische auto krijgen zo de mogelijkheid om de auto op te laden. De verwachting is dat op 9 augustus wordt gestart met de aanleg van het oplaadpunt. De werkzaamheden nemen ongeveer één dag in beslag. Op deze dag worden aanwezige voertuigen in het parkeervak verwijderd.

Wanneer wordt een elektrisch oplaadpunt ingericht?
Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein hun auto op te laden, kunnen bij de gemeente een verzoek indienen voor het inrichten van een openbaar oplaadpunt in hun wijk. Tweemaal per jaar bekijkt de gemeente de verzoeken en worden er locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten uitsluitend op zichtlocaties komen, zoals winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Auke Plantinga via het Klantcontactcentrum van de gemeente (0299) 452 452 of per e-mail: verkeer@purmerend.nl. Voor meer informatie over elektrische oplaadpunten kunt u terecht op www.purmerend.nl/parkeren.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *