Aangepaste dienstregeling EBS vanaf 19 maart

16/03/2020

Voor heel Nederland gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 16 maart is daar de extra maatregel aan toegevoegd om de scholen te sluiten. Het OV is aangemerkt als cruciale beroepsgroep. Zij voelen de verantwoordelijkheid om reizigers die ook in cruciale beroepsgroepen werken naar hun bestemmingen te blijven brengen. Voor heel Nederland gelden nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 16 maart is daar de extra maatregel aan toegevoegd om de scholen te sluiten. De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling in de schoolvakanties. Hou vanaf donderdag rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties!

In de bus niet voor instappen
EBS vraagt iedereen om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers. Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen. In treinen waar een toilet aanwezig is, wordt zeep en papieren handdoekjes extra aangevuld. Daarnaast is er bijvoorbeeld extra aandacht voor het legen van prullenbakken.

Grote daling reizigers in het openbaar vervoer
Omdat de regering opgeroepen heeft om thuis te werken en veel onderwijsinstellingen gesloten zijn, was het de afgelopen dagen extreem rustig in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is het totaal aantal reizigers in Nederland gemiddeld met meer dan 50% afgenomen. Tijdens de ochtendspits van 16 maart daalde het aantal reizigers zelfs met zo’n 85%. Daarom moeten de meeste OV-bedrijven, waaronder EBS, de dienstregeling nu aanpassen.

Maatregelen
De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen, volgen zij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.
De opdrachtgevende overheden van het stad- en streekvervoer ondersteunen deze werkwijze van de vervoerbedrijven. Ze vragen begrip voor de genomen maatregelen en doen een beroep op de medewerking van de reizigers.  Lees meer op de website van OV-nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *