Gerard Schotsman 10 jaar voorzitter

21/12/2010

Veel bewoners uit Weidevenne kennen hem al, ze hebben hem gesproken of over hem gelezen in de wijkkrant Weidevenne. Onze wijk bestaat ongeveer veertien jaar en toen de eerste bewoners kwamen was er feitelijk nog niets aan enige activiteit om de leefbaarheid in stand te houden of te verbeteren. Al snel kwam er een wijkbeheerder die in contact kwam met de bewoners om er samen voor te zorgen dat de leefomgeving kon worden verbeterd. In 2000 kwam Gerard als bewoner in contact met de wijkbeheerder en startte hij een kerngroep van vrijwilligers.

De voornaamste taak van de kerngroep is er om te zorgen dat bewoners werden gehoord door de gemeente. En het moet worden gezegd: met veel succes. Maar de Weidevenne werd groter en het aantal inwoners nam in rap tempo toe, en dus ook de verzoeken en klachten.

Samenspraak

Gerard zorgde er voor dat in samenspraak met de vakafdelingen van de gemeente veel verzoeken werden gerealiseerd. Het was van belang om met de bewoners in contact te komen om hun specifieke wens voor of klacht over hun woonomgeving te bespreken en zich in te zetten om tot een oplossing te komen. De samenspraak met de bewoners zorgde ervoor dat er werd geluisterd en men gezamenlijk tot een voorstel kwam.

Stuwende kracht

In de afgelopen tien jaar zijn meer dan duizend verzoeken of klachten ontvangen, en de stuwende kracht van Gerard zorgde ervoor dat alles werd behandeld en afgehandeld. Veel verzoeken om aanpassingen zijn uitgevoerd, maar natuurlijk waren er ook verzoeken die door de gemeente en de kerngroep werden afgewezen. Als aan alle verzoeken voor het plaatsen van paaltjes, hekken, passeerhekken, betonnen elementen en voethekjes rondom groen was voldaan, zou Weidevenne nu vol staan met obstakels.

Tien jaar heeft Gerard nu leiding gegeven aan de kerngroep en nog steeds streeft hij er naar om bij de gemeente gehoor te vinden voor de inzet van de kerngroep. De kerngroep hoopt dan ook dat hij nog lang de leiding zal houden.

Fons Spaaij

Vice voorzitter kerngroep

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *