Gouden Purmerender voor Stichting Veteranen Purmerend

02/01/2020

Na het schudden van vele handen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in de Purmaryn sprak burgemeester Don Bijl zijn nieuwjaarstoespraak uit. Na een optreden van het Stedelijk Orkest onder leiding van dirigent Edwin Paarlberg las Gerda Hooijberg van Dichterskring Waterland het winnend gedicht 75 jaar vrijheid voor. Het gedicht hangt levensgroot aan de poëziemuur tegenover boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg.
Het bestuur van Stichting Veteranen Purmerend werd verzocht op het toneel te komen, waar burgemeester Don Bijl voorzitter Peter Stiphout de Gouden Waarderingsspeld opspelde. (bovenstaande foto: Evert Ruis).

Peter Stiphout. Cambodja-veteraan

Ron Hessink Joegoslavië-veteraan

Roy Sutherland Nieuw-Guinea veteraan

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting veteranen Purmerend (SVP) is opgericht in 2010 en zorgt voor erkenning en waardering van veteranen en dit te bevorderen in de maatschappij. Deze vrijwilligersorganisatie bestaat uit veteranenhelpers die andere veteranen, familie van veteranen en lotgenoten bijstaan. Ze bieden een luisterend oor, ondersteunen en verwijzen door bij vragen over bijvoorbeeld hulpverlening en zorg. Ook houden zij zich bezig met het verstevigen en bevorderen van contact tussen veteranen onderling. De leden van het bestuur hebben tevens zitting in andere Purmerendse comités.

Cees Bohte Nieuw- Guinea veteraan

Guus Speijers Joegoslavië-veteraan

Purmerend heeft ruim vijfhonderd veteranen, waarvan velen regelmatig deelnemen aan het maandelijkse Veteranencafé, de jaarlijkse Veteranendag, presentaties, lezingen, filmvoorstellingen en excursies met een militair thema.
Burgemeester Bijl: “Het gemeentebestuur is trots op deze zeer actieve vrijwilligersorganisatie die zich onvermoeibaar inzet voor de Purmerendse veteranen. Aan de start van 75 jaar vrijheid verdienen zij de Gouden Purmerender.”

 

Gerda Hooijberg leest gedicht voor

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. martine bonnema schreef:

    De heer Stiemer, die zijn hele levenlang in Purmerend heeft gewoond, is Indië veteraan. Hij is er samen met zijn tweelingbroer geweest. Zij woonden toen in de Vooruitstraat. Toen ze terug kwamen was het groot feest en de hele straat vlagde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *