De Beeldend Therapeut

25/09/2014

Wie ben ik?

Mijn naam is Patricia M. Aarts, BSW. Ik ben moeder van twee zoons. Als gezin wonen wij nu 13 jaar in Weidevenne. Ik ben niet geboren , maar wel getogen in Purmerend. Ik ben Vaktherapeut Beeldend.

Wat voor praktijk is De Beeldend Therapeut?

Ik werk met kinderen, adolescenten en volwassenen, met meest uiteenlopende hulpvragen (b.v. scheiding, burn-out, depressie, stress, onzekerheid). Ik heb ook een specialisatie gevolgd tot rouw- en verlieswerker. Bovendien ben ik opgeleid tot het op maat ontwikkelen en geven van trainingen. Ik werk samen met werkgevers, sociaal wijkteam, huisartsen, schoolbegeleidingsdienst, oncologie inloophuis, bibliotheek, en andere vaktherapeuten (Collectief Vaktherapeuten Noord-Holland).

Therapie volgens het beeldend vormen wordt al sinds 1957 klinisch in Nederland toegepast, en werd Creatieve Therapie genoemd. Nu na vele onderzoeken, masteropleiding en promovenda is de naam verandert in Vaktherapie. Vaktherapie is practice based evidence en heeft een prijs ontvangen voor het beste HBO onderzoek. Het Rijksmuseum wijdt er zelfs een tentoonstelling aan: Art is Therapy. Vaktherapie is de verzamelnaam van beeldende therapie, muziektherapie, dramatherapie, danstherapie en psychomotorische therapie.

Bij vaktherapie gaat het om doen, ervaren, effect. De methodiek maakt gebruik van het leren door beleving. Hierdoor wordt je bewust van je gedragspatroon en je kun een ander patroon aanleren.

Waarom ben ik mijn praktijk gestart?

Op een gegeven moment ben ik weggesaneerd binnen een organisatie. Na een half jaar intensief solliciteren ontstond er geen enkel resultaat. Dit bracht mij frustratie en gaf mij behoefte aan meer focus. Vervolgens heb ik alle mogelijke persoonlijkheids- & beroepstesten ondergaan. Als uitkomst verscheen onderaan de streep: Beeldend Therapeut. Ik wist toen nog niet wat het was. Maar het had in ieder geval te maken met mijn kwaliteiten: creativiteit , inlevingsvermogen, doelmatig, snel inzicht, praktisch, analytisch. Kort vertaald ik heb de HBO opleiding met succes afgerond. Door mijn werkervaring beschik ik over GGZ expertise in verslavingszorg, rehabilitatie, forensische psychologische zorg, psychiatrie en psycho-pathologische zorg. Beeldende therapie wordt al 60 jaar succesvol toegepast binnen instellingen, maar is veel minder bekend bij de gewone mens. Ik wil deze effectieve therapie toegankelijker maken. Ik ben dan ook de eerste zelfstandig gevestigde beeldend therapeut in Purmerend.

Hoe lang bestaat praktijk De Beeldend Therapeut?

Door mijn vijf jaar lange werkervaring binnen het werkveld van psychiatrie en sociaal-psyche zorg kon ik in 2013 mijn eigen praktijk starten.

Hoe kunnen bewoners, organisaties de praktijk bereiken?

Praktijk: 06 – 43 99 15 50

Website: www.debeeldendtherapeut.nl

E-mail: info@debeeldendtherapeut.nl

Twitter: @vaktherapeut

LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/patricia-aarts/1/ab4/91a

Facebook: https://www.facebook.com/debeeldendtherapeut

Kwaliteitswaarborg: Lid NVBT nummer 4832 | Lid FVB | SRVB kwaliteitsregister 1010004832 |

AGBcode vaktherapeut 90.048513 | AGBcode praktijk 90.57046 | KvK nummer 58592083

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *