Stralende Rommelmarkt Hazepolder

28 augustus 2017

Plastic en afdekzeilen waren dit jaar niet nodig tijdens de 21e rommelmarkt in de Hazepolder. De nieuwe organisatie had niet alleen de markt perfect georganiseerd, ook voor een stralende zonnige dag werd gezorgd. Vele duizenden bezoekers deden een rondje in de kleinste buurt van Weidevenne. In alle vroegte, rond een uur of zes, meldden de eerste kraamhouders zich op het Troelstraplein en al snel daarna liepen verzamelaars door de wijk, op zoek naar miniatuur autootjes, speldjes, kaarten en andere speciale zaken om hun verzameling aan te vullen.

Geen garantie
Al snel daarna hadden ook de buurtbewoners hun handelswaar uitgesteld en kwam de bezoekersstroom op gang. Bij ruim tweehonderd verkooppunten werd gekeken, onderhandeld en gekocht, waarbij verzoeken om garantie, gezien het prijspeil, veelal niet werden gehonoreerd. Het werd een prachtige dag en de verkopers deden goede zaken. Of er daadwerkelijk antieke juweeltjes, zonnebloemen van Van Gogh of andere verborgen schatten zijn gevonden is (nog) niet bekend. Onder de standhouders werd een elektrische fiets verloot en de winnaar ging na afloop ook daadwerkelijk fietsend naar huis.

Pluim
Naast een prima voorbereiding werden ook na afloop nog even de puntjes op de i gezet. Kraamhouders konden hun afval inleveren in verstrekte vuilniszakken en vrijwilligers en buurtbewoners zorgden dat de buurt er al snel weer spic en span bij lag. Dirk Groot, de bekende Purmerendse zwerfinator kon rustig thuisblijven. Voor wie het heeft gemist: Nieuwe kansen zijn er volgend jaar weer op de laatste zondag van augustus.

Kijk voor meer foto’s naar het WEBALBUM.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *