Judoveteraan Koppe niet te stoppen

18/06/2018

Afgelopen donderdag 14 juni is judoka Hendrik Koppe (M6/+100 kg) voor de achtste keer gekroond tot Europees kampioen. In Glasgow veroverde hij, weer gecoacht door zijn trouwe clubgenoot Arshak Davtyan, voor de achtste keer de EK-titel. De zwaargewicht won zijn eerste partij van Daniel Murphy (GBR) en was in de halve finale te sterk voor Ian Evans (GBR) (zie foto). In de finale waren slechts 15 seconden nodig om de Duitser Peter Rebscher op zijn rug te gooien.

Koppe, die weer een goede voorbereiding had gehad met veel zware trainingen, won al zijn partijen met ippon (vol punt) binnen de minuut en toonde weer eens aan een klasse apart te zijn bij internationale judo-veteranen. Zijn in november overleden judoleraar Gerard Rutte, had hem vlak voor zijn dood nog gezegd: “Je moet je niets laten afpakken wat je toebehoort.” ‘Deze titel draag ik daarom op aan hem als eerbetoon voor al zijn wijze lessen’, aldus een tevreden Koppe.