Hop On Hop Off in Purmerend

7 september 2017

Misschien heeft u ze al zien rijden in Purmerend. De opvallende gele bussen met het opschrift Hop On Hop Off. Het betreft een proef van drie maanden, waarbij toeristen in Amsterdam een ticket kopen en met de bus een rondrit maken langs Broek in Waterland, Monnickendam, Zaanse Schans, Purmerend en Volendam, waar ook een bezoek aan de Kaasboerderij De Jacobs Hoeve kan worden gebracht. Vanaf 09.00 uur vetrekt elk half uur een bus uit Amsterdam en deelnemers kunnen op de aangegeven plekken uitstappen. Als ze zijn uitgekeken nemen ze een volgende bus, die ze naar de nieuwe lokatie brengt. Via een app in de bus is een audiotour te beluisteren.

In- en uitstappen kan in Purmerend bij de halte aan de Gedempte Singelgracht. Purmerendse ondernemers en organisaties hebben nog niet echt ingehaakt op het initiatief. Om de bezoekers richting binnenstad te loodsen, heeft de gemeente onlangs met stoepkrijt een route aangegeven. Wellicht zullen er als de proef slaagt duidelijke borden met route, winkels en bezienswaardigheden worden geplaatst.

Wijkwethouder Weidevenne Eveline Tijmstra nam de Hop On Hop Off bus, en haar ervaring kunt u zien op www.youtube.com/watch.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *